Esquerra proposarà al ple fixar ja la Rasa dels Molins com a ubicació per a l'estació de busos

Els republicans demanen ara que el procés participatiu no debati l'emplaçament i, en canvi, sí l'adaptació del projecte a les actuals necessitats de la ciutat i la comarca

26 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:43h
Part sud de la Rasa dels Molins.
Part sud de la Rasa dels Molins. | ND
Esquerra Berga presentarà al pròxim ple una nova moció sobre la futura estació d'autobusos on proposarà escollir ja la Rasa dels Molins com a emplaçament de l'equipament i engegar un procés participatiu pel que fa a l'adequació del projecte a les actuals necessitats de la ciutat i la comarca. La nova posició dels republicans s'alinea amb el que va expressar al darrer ple, el regidor d'Urbanisme, Aleix Serra (CUP), per qui la Rasa dels Molins parteix necessàriament "d'una millor situació" com a emplaçament de l'estació, sobretot si s'ha de fer ràpid, tal com va recollir NacióBerguedà

El grup municipal d'ERC va estar d'acord en el ple ordinari de novembre en ajornar la votació d'una moció en la qual allò que proposava inicialment era tirar endavant un procés participatiu per decidir la ubicació de l'estació l'estiu de 2020. En aquell moment, la moció va decidir-se aplaçar per tal de consensuar posicions amb la resta de partits.

Ara, Esquerra proposa directament "informar a la Generalitat que la ciutat opta per fer l’Estació a la Rasa dels Molins", "engegar un procés participatiu per a l’adequació del projecte a les actuals necessitats de la ciutat i la comarca" i "informar periòdicament a la ciutadania i als grups polítics dels avanços del procés" perquè reconeix que el el Pla de Millora Urbana PMU-P24 de la part sud de la Rasa dels Molins facilita que el projecte es desenvolupi abans en aquesta ubicació. Si s'escull la Font del Ros com a ubicació, el consistori n'hauria d'adquirir els terrenys que són privats i això complicaria les coses. "Ara mateix la resta d'opcions no semblen viables perquè ens n'aniríem molt enllà del temps", ha afirmat el portaveu dels republicans, Ramon Camps, en declaracions a aquest diari. 

El document es debatrà al plenari previst a la ciutat pel pròxim 5 de desembre. "No hem tingut gaire temps per acabar de parlar-ne amb la resta de grups, presentem la moció amb la voluntat d'acabar de modular-la al ple", ha explicat Ramon Camps.

Esquerra ha explicitat en altres ocasions anteriors que la ubicació que preferien era la Rasa dels Molins, tal com ha recordat Camps. "Nosaltres dèiem inicialment de debatre la localització perquè l'emplaçament de la Font del Ros es va aprovar per ple en l'època de Juli Gendrau. Veient la situació actual, però, creiem que qualsevol altre opció que no fos la Rasa dels Molins allargaria massa la consecució del projecte", ha dit Camps. "El projecte és de fa molts anys, s'han d'adaptar coses, i és en aquest aspecte que creiem que ha d'haver-hi un procés una mica més participatiu en la redacció", ha apuntat. 
Arxivat a