Condemnen a 12 anys de presó l'home que va matar a ganivetades la seva cosina a Gironella

Tal com demanava la fiscalia, el tribunal li ha imposat 10 anys més de llibertat vigilada i l'obliga a indemnitzar la família de la víctima amb 300.000 euros

25 de novembre del 2019
Actualitzat a les 23:19h
Minut de silenci per l'homicidi amb David Font, Laura Vilagrà, Montse Venturós i Josep Lara, l'endemà dels fets (arxiu).
Minut de silenci per l'homicidi amb David Font, Laura Vilagrà, Montse Venturós i Josep Lara, l'endemà dels fets (arxiu). | Aida Morales
Un jurat popular ha declarat culpable amb l'atenuant de confessió el veí de Gironella, B. L. V., que va matar a ganivetades la seva cosina l'any 2016 i l'ha condemnat a 12 anys de presó i 10 anys més de llibertat vigilada, segons ha pogut confirmar aquest diari de fonts properes. L'home vivia al mateix habitatge que la víctima i, poc després de l'homicidi, va presentar-se voluntàriament a comissària a Berga i va reconèixer haver-la matat.

Els fets, que van jutjar-se a l'Audiència Provincial de Barcelona, van commocionar la petita i tranquil·la població de Gironella el mes de juny de fa tres anys. 

B.L.V, nascut a Berga l'any 1983, i sense antecedents penals, va atacar la víctima, que era només un any més jove que ell, mentre aquesta dormia, i ho va fer amb un ganivet de cuina d'uns 17 centímetres.  La víctima tenia una filla petita i era vídua, fet pel qual s'havia mudat a casa del seu oncle feia pocs mesos. 

Tal com demanava la fiscalia, el tribunal ha imposat a l'home 10 anys de llibertat vigilada, un cop hagi complert condemna; i l'obliga a pagar una indemnització a la família de la víctima per una quantitat de 300.000 euros. D'aquesta manera, haurà de pagar 100.000 euros als pares de la noia - 50.000 euros al pare i 50.000 euros a la mare -, 100.000 euros per a la filla i 20.000 euros cadascun dels seus germans. També haurà de fer-se càrrec de les costes judicials. 

La mort de la jove va generar múltiples mostres de rebuig a la comarca i l'Ajuntament de Gironella va decretar dos dies de dol com a condemna.
 

Edifici on va produir-se l'homicidi (arxiu). Foto: Pere Gendrau.

Arxivat a