25
de novembre
del
2019
Actualitzat
el
01
de desembre
del
2020
a les
20:06h
El Concurs de Ratafia de Berga va viure dissabte una participada desena edició amb empat en la primera posició entre el grup A Tumba Abierta format per Toni Malé, Albert Vilardaga, Abel Rodríguez, Ivan Sànchez i Pau Colomer, i la recepta de la iaia Montserrat presentada per Kilian Fornell, Carles Mateos, Albert Bres i Gerard Esteban. El jurat del desè Concurs de Ratafia de Berga, que impulsa el Casal Panxo, totalment consolidat com un dels certamens de referència al país, va haver de triar les millors ratafies artesanals d'entre 36 candidates.
La primera edició del concurs, fa una dècada, va comptar amb només sis ratafies presentades, però l'elaboració d'aquest licor a casa nostra, i el certamen en si mateix, ha anat guanyant adeptes i això ha fet que millorin tant els productes que s'hi fan arribar, com el ressò que té el concurs entre els enamorats d'aquest licor. Receptes de tota la vida, heretades d'àvies, avis, oncles i pares, competeixen anualment amb altres de més trencadores en un certamen que, des de fa quatre anys, és també la llavor de la Fira de la Xocolata i la Ratafia de Berga, organitzada per l’Ajuntament de Berga i el Casal Panxo, i que continua potenciant tallers i activitats.
Enguany, la Fira de la Xocolata i la Ratafia ha comptat amb diverses propostes de divulgació i d'entreteniment. La plaça dels Països Catalans ha acollit un espectacle de màgia, una demostració de tractament facial amb xocolata i cafè i un maridatge de tres xocolates i cerveses artesanes. A més, no hi han faltat un taller de cuina de snacks saludables, el tast de ratafies comercials al Casal Cívic, la xerrada sobre plantes ratafiaires, l'audició de sardanes, el sopar i el concert ratafiaire de final de festa.
Malgrat el fred i l'amenaça de xàfec, o potser per intentar combatre'l, desenes de persones han passejat durant tot el dia entre la vintena de parades que hi havia al carrer del Roser, amb artesans de la xocolata per a tots els gustos, o bé s'han apropat al Casal Cívic per participar del tast de ratafies comercials. L'Ajuntament de Berga ha inclòs a la mostra un punt mòbil per recollir opinions i suggerències per a l'elaboració del Pla Local de Joventut.
La primera edició del concurs, fa una dècada, va comptar amb només sis ratafies presentades, però l'elaboració d'aquest licor a casa nostra, i el certamen en si mateix, ha anat guanyant adeptes i això ha fet que millorin tant els productes que s'hi fan arribar, com el ressò que té el concurs entre els enamorats d'aquest licor. Receptes de tota la vida, heretades d'àvies, avis, oncles i pares, competeixen anualment amb altres de més trencadores en un certamen que, des de fa quatre anys, és també la llavor de la Fira de la Xocolata i la Ratafia de Berga, organitzada per l’Ajuntament de Berga i el Casal Panxo, i que continua potenciant tallers i activitats.
Enguany, la Fira de la Xocolata i la Ratafia ha comptat amb diverses propostes de divulgació i d'entreteniment. La plaça dels Països Catalans ha acollit un espectacle de màgia, una demostració de tractament facial amb xocolata i cafè i un maridatge de tres xocolates i cerveses artesanes. A més, no hi han faltat un taller de cuina de snacks saludables, el tast de ratafies comercials al Casal Cívic, la xerrada sobre plantes ratafiaires, l'audició de sardanes, el sopar i el concert ratafiaire de final de festa.
La Fira de la Xocolata i de la Ratafia tindrà continuïtat aquesta tarda amb un munt d'activitats. Participa al taller de cuina de snacks saludables, el tast de ratafies comercials, la xerrada sobre plantes ratafiaires, l'audició de sardanes, el sopar i el concert ratafiaire! pic.twitter.com/E7mubNqUmY
— Ajuntament de Berga (@AjuntamentBerga) November 23, 2019
Les activitats de divulgació de la Fira de la Xocolata i de la Ratafia han consistit en un taller de cuina de snacks saludables amb productes com la garrofa, els anacards o la chia i una xerrada i demostració de cuina amb plantes ratafiaires #firaxocolataratafia#Bergapic.twitter.com/fk8gVIGlY4
— Ajuntament de Berga (@AjuntamentBerga) November 23, 2019
Malgrat el fred i l'amenaça de xàfec, o potser per intentar combatre'l, desenes de persones han passejat durant tot el dia entre la vintena de parades que hi havia al carrer del Roser, amb artesans de la xocolata per a tots els gustos, o bé s'han apropat al Casal Cívic per participar del tast de ratafies comercials. L'Ajuntament de Berga ha inclòs a la mostra un punt mòbil per recollir opinions i suggerències per a l'elaboració del Pla Local de Joventut.