Cinc empreses troben relleu i eviten el tancament amb el programa Reempresa

Hi ha la previsió que, abans de final d'any, es puguin signar dues cessions més de negocis familiars

Redacció
25 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:19h
Reempresa del taller Alvimobil de Berga.
Reempresa del taller Alvimobil de Berga. | ADBerguedà
Cinc empreses berguedanes han trobat relleu, evitant el seu tancament durant aquest 2019, gràcies al programa Reempresa de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. A més, hi ha la previsió que, abans de final d'any, es puguin signar dues cessions més de negocis familiars. 

Jordi Martí, de 29 anys, és un dels emprenedors que a partir d'ara donarà una segona vida a Fruites Montse de Guardiola de Berguedà, ampliant els serveis com a botiga de degustació amb el nom de BdGust. Ara està treballant en la remodelació del local i ben aviat reobrirà portes per oferir una nova proposta al poble. "Ha estat una molt bona experiència i ajuda amb un tracte personal i proper, han estat efectius i resolutius", ha explicat del seu pas per la iniciativa Reempresa. 
 
Reempresa és un servei que promou la continuïtat d'empreses i negocis que són viables econòmicament però que busquen un relleu en la propietat i la direcció. La persona que reemprèn agafa el relleu en la gestió d'una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l'activitat. El propietari aconsegueix fer rendible el negoci que vol deixar de gestionar, venent-lo i ajudant en la continuïtat d'aquest.
 
"Reempresa m'ha donat l'empenta per a iniciar una nova etapa professional al Berguedà, oferint-me el suport i l'assessorament que tot jove emprenedor necessita". Ha explicat Sergi Grau, de 22 anys, que mantindrà el nom del taller Alvimobil de Berga, amb més de 30 anys d'història part i, en el qual, a més, dels serveis d'electricitat de l'automòbil, ampliarà l'oferta realitzant reparacions de mecànica en general.
 
Aquestes dues reempreses que s'han completat al novembre, juntament amb tres més que s'han signat des de principi d'any, han ajudat a mantenir cinc empreses vives i actives al Berguedà, en la majoria dels casos mantenint els llocs de treball, els proveïdors, i l'essència; per tal que els clients puguin seguir gaudint dels seus serveis.
 
El president de l'Agència del Berguedà, Lluís Vall, ha assegurat que "hem aconseguit ser l'altaveu per aquelles empreses que no volen que desapareguin tots els esforços fets i, a la vegada, un aparador perfecte perquè aquelles persones amb ganes d'emprendre puguin aprofitar l'experiència i recursos ja consolidats per establir el seu projecte". 
 
El projecte Reempresa està promogut per la patronal catalana Cecot, Autoocupació i Diputació de Barcelona, amb la col·laboració del Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el Fons europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Al Berguedà aquest projecte està implementat per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.
 

Reempresa de Fruites Montse de Guardiola de Berguedà. Foto: ADBerguedà