La mítica sala La General estrena etapa amb la promesa de fer renéixer la nit a Berga i ser més polivalent

Carles Vall, Samuel Petriz, Jordi Rego i Pere Venturós són quatre empresaris del sector de l'oci i la restauració que volen renovar-ne la programació i el disseny perquè sigui un espai de referència al Berguedà

23 de novembre del 2019
Actualitzat el 24 de novembre a la 1:05h
La programadora Mònica Garcia presentant el projecte anit a La General.
La programadora Mònica Garcia presentant el projecte anit a La General. | Pilar Màrquez Ambròs
La nit de Berga es mou. La històrica sala de festes La General torna a obrir portes aquest dissabte amb nova direcció. Els nous gestors, Carles Vall, Samuel Petriz, Jordi Rego i Pere Venturós, són quatre empresaris del sector de l'oci i la restauració, que han apostat per recuperar la històrica sala de festes berguedana amb la intenció que "tant les persones joves com les més grans tinguin una alternativa d'oci per sortir per Berga, i compartir una copa amb amics i companys de feina". L'objectiu dels nous gestors és "fer de La General un nou espai polivalent de la ciutat, apte per diferents públics i franges d'edat i on se celebrin esdeveniments de caire no només estrictament musical". Així ho ha explicat als mitjans aquest divendres l'encarregada de la programació de la sala, Mònica Garcia. 

La gran inauguració serà aquesta nit amb Mon Dj i el punxadiscos local Morde a la sala gran, però ahir divendres la sala ja va obrir portes per presentar el seu projecte amb una festa de preobertura. La mítica sala enceta nova etapa amb diversió assegurada en tres ambients: La Gene (la sala gran), el Club per al públic +30 i l'Altell, amb un espai de joc amb futbolí, billar i diana. 

La General obre portes amb pocs canvis però amb la intenció de fer-ne de ben visibles quan l'engranatge ja faci uns mesos que estigui en marxa i s'hagin copsat millor les necessitats d'aquesta, l'any vinent. La voluntat de la nova gestió és fer una renovació a la sala, tant en disseny com en programació, de cara el 2020, per tal de convertir-la en un espai de referència al Berguedà. L'oci nocturn, la cultura i l'esport seran els tres pilars sobre els quals vol girar l'oferta de La General en la nova etapa i, per aconseguir-ho, hi haurà una persona que farà la funció de programadora, Mònica Garcia, que coneix bé el panorama cultural de la ciutat perquè va ser regidora d'aquesta àrea el passat mandat.

"La General farà una aposta per acollir activitats que no només se centrin en l'oci nocturn, sinó en la cultura i l'esport, per exemple, una masterclass de zumba, ball per les persones de la tercera edat o, fins i tot, un espectacle infantil. Ens sembla que actualment no hi ha cap local on això conflueixi, pel format i per la seva ubicació cèntrica aquest és un bon lloc", ha valorat Garcia. 

A l'horitzó, el repte més a curt termini és el de permetre que Berga disposi d'una alternativa d'oci nocturn de qualitat per les festes de Nadal i Cap d'Any. 
 

La sala de festes La General s'inaugura aquesta nit amb tres ambients diferents. Anit va viure una festa de preobertura. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"La intenció d'aquesta nova etapa de La General és començar amb un primer moment de continuïtat, perquè la ciutat de Berga necessitava un local d'oci nocturn, i havia de ser d'una forma ràpida. Per les festes de Nadal no hi havia cap altra alternativa i segurament moltes persones hagueren acabat desplaçant-se amb cotxe fora de Berga, amb els riscos i els diferents inconvenients que això comporta", ha explicat Mònica Garcia. "Més endavant, començarem amb una reforma integral que inclourà una reforma de l'espai i una adaptació, fa temps que La General no té cap modificació", ha apuntat Garcia. 

Des d'un inici s'obriran tres sales amb tres ambients diferents. "A la sala gran hi haurà la part de música i de festa, i a la part de baix, anomenada el Club, hi haurà una música més tranquil·la, un ambient de concerts de petit format i, potser, de monòlegs, mentre que a l'Altell es podrà jugar al billar, a la diana o al futbolí", ha dit Mònica Garcia. 
 
La General obrirà a partir d'avui tots els caps de setmana, tant els divendres com els dissabtes. Així mateix, per festes obrirà també el 24 i el 31 de desembre i la Nit de Reis. La sala de festes té un aforament de més de 400 persones i donarà feina a temps parcial a 9 persones. Quant a horaris, obrirà i tancarà abans que en la passada etapa. Els diferents ambients permetran que s'hi pugui anar a fer una copa a partir de les 11 de la nit i romandrà oberta fins a dos quarts de 6 del matí. 

L'entrada es pagarà sempre però inclourà la consumició. "És una aportació que garantirà que qui entri, hagi pagat per una consumició, i hi hagi un millor funcionament econòmic de la sala", ha dit Garcia. Hi haurà dues entrades diferents, una de 3 euros, que inclourà un refresc o una cervesa, i una més cara amb un combinat. 
 

La barra de la sala gran de La General de Berga, ahir a la nit. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Previsiblement durant la primavera o principis d'estiu, la sala tancarà unes setmanes per renovar-se. "Les reformes no seran instantànies, perquè necessitarem un període per veure com està funcionant tot, per veure quines reformes són realment necessàries, quan comencem a programar activitats fora de l'àmbit de la discoteca, podrem veure realment si necessitem un escenari més gran o més petit, més llum, una sortida d'emergència aquí o allà", ha concretat Mònica Garcia.

Mònica Garcia ha admès que "aquest és nou repte" que entoma amb il·lusió. "A Berga hi ha hagut poques iniciatives en el sector privat, aquest és un espai que m'estimo, que he gaudit moltíssim des de fa molts anys i que era una llàstima que es perdés", ha apuntat. "Quan em van proposar ser programadora d'aquest espai, vaig pensar que era una bona opció per fer propostes que es poguessin complementar amb l'oferta d'activitats que les entitats i els clubs esportius ja tiren endavant a Berga", ha dit. 
 
Més seguretat per evitar molèsties als veïns

En l'última etapa, els veïns de la zona de La General havien expressat en diverses ocasions la incomoditat i el neguit pel soroll nocturn que generava la sala. En aquest sentit, Mònica Garcia ha assegurat que els nous gestors ja s'han posat en contacte amb els veïns per expressar-los la voluntat "de millorar aquesta situació amb diverses mesures que creiem que faran que el voltant de La General sigui un lloc més segur". Es procurarà que hi hagi vigilància a fora al carrer, no només a la porta principal, sinó també a la zona de darrere del local d'oci.

"La zona de darrere estarà controlada, hi haurà més presència de les persones que s'ocupen de la seguretat del local, i hi haurà més il·luminació, això ens sembla que la farà més segura i amb menys molèsties dels veïns. Aquests s'han mostrat oberts i receptius i d'acord amb aquest nou model", ha comentat Garcia.

Els quatre empresaris al capdavant del projecte

Els nous empresaris al capdavant de La General tenen tots experiència en el sector de l'oci i la restauració. Hi ha Carles Vall de Vidalba Experiències S.L, membre de la junta actual de l'ACEB; Samuel Petriz, emprenedor i dj berguedà; Jordi Rego, propietari de l'empresa Rock'n'classics de Berga i expert en organització d'esdeveniments; i Pere Venturós, xef del restaurant Terra de Berga.  
Arxivat a