La Diputació concedeix un crèdit de 92.000 euros a Cercs per a l'ampliació de la plaça Primer Comte de Fígols

El crèdit s'ha atorgat dins del marc de la Caixa de Crèdit que impulsa la Diputació de Barcelona

21 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:58h
Festa del Roseret a Sant Jordi de Cercs (arxiu).
Festa del Roseret a Sant Jordi de Cercs (arxiu). | Aida Morales
La Diputació ha concedit un crèdit de 92.000 euros a l'Ajuntament de Cercs per a l'ampliació de la plaça Primer Comte de Fígols. Les obres tenen un cost previst de 232.000 euros més IVA. Aquests treballs permetran endreçar aquesta part de la plaça que queda per urbanitzar amb la intenció d'enjardinar-la, habilitar una zona on es pugui coure la cassola del Roseret i col·locar-hi una pavimentació de sauló.

La plaça va urbanitzar-se ja fa molts anys però hi va quedar una zona de terra sense condicionar que és on tradicionalment es couen els habituals 300 quilos de cargols pel Roseret, el mes de maig. 

El crèdit de 92.000 euros s'ha atorgat dins del marc de la Caixa de Crèdit que impulsa la Diputació de Barcelona. Es tracta d'un instrument de cooperació local que té l'objectiu d'atorgar crèdits als ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i mancomunitats de municipis de la demarcació per al finançament de noves inversions, el dèficit de finançament en inversions executades i les operacions incloses en un Pla de Sanejament o Econòmic i Financer.
 
Cada govern local pot demanar fins a 175.000 euros cada any, amb l'excepció dels municipis inferiors a 1.000 habitants, que podran superar aquest límit i sol·licitar l'import necessari per cobrir les seves necessitats de finançament. El tipus d'interès és al 0% i amb una amortització màxima de 10 anys.