El Berguedà commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones

Hi haurà xerrades, tallers i projeccions de pel·lícules i documentals en diferents municipis com Berga, Bagà, Puig-reig, Guardiola de Berguedà, Cercs, Vilada, la Quar o Gósol

21 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:23h
Un graffiti amb motiu de la reivindicació feminista (arxiu).
Un graffiti amb motiu de la reivindicació feminista (arxiu). | Adrià Costa
El Berguedà commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones. Al voltant del 25 de novembre, s'organitzen diverses activitats. Consell Comarcal, ajuntaments i entitats de dones del Berguedà han organitzat diverses activitats que es portaran a terme durant els mesos de novembre i desembre. Es tracta d'activitats diverses i adreçades a diferents públics: xerrades, tallers, cinema, entre altres.

L’objectiu de les activititats és contribuir a la prevenció de la violència masclista i ajudar que tothom prengui consciència de la necessitat de transformar la societat perquè el sexisme no sigui reproduït en àmbits com l'educatiu, judicial, social o familiar, i d'aquesta manera, la igualtat de gènere pugui ser una realitat.

A Berga, el mateix dia 25, hi haurà dues concentracions amb lectura d'un manifest a les 12 del migdia a la plaça de Sant Pere i a la 1 a la plaça Europa, una organitzada per l'Ajuntament de Berga i l'altra pel Consell Comarcal del Berguedà. L'endemà, dia 26 de novembre, es farà la xerrada "Què ofereix el SIAD i com s'intervé per a la prevenció de la violència masclista?", a càrrec d'experts i amb la intervenció d'una víctima de gènere, a les 6 de la tarda, al Casal Cívic de la plaça de Sant Joan. 

En el marc del cicle Gaudí es projectarà també, aquest dijous 21 de novembre, "Mi nombre es violeta", a dos quarts de 9 del vespre al Teatre Patronat. Es tracta d'un documental que explica la vida d'una jove transsexual, la filla de l'actor porno i impulsor del projecte Nacho Vidal. 

A Puig-reig, per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones, el 25 de novembre, es projectarà el film "Elena Universo" de Drac Màgic, al migdia, a l'Institut de Puig-reig.

A Vilada, el 13 de desembre, hi haurà l'espectacle infantil "La Cenicienta que vull ser" a càrrec de Dona Cançó, a l'Escola Serra de Picamill a les 3 de la tarda. I a La Quar i a Gósol es farà una concentració i es llegirà un manifest davant de l'Ajuntament, a les 6 de la tarda del dia 25 de novembre i les 4 de la tarda del 28 de novembre, respectivament. 

A Cercs, el dia 25, hi haurà un taller d'atrapasomnis nadalenc, a les 5 de la tarda, a la sala polivalent, organitzat per l'Ajuntament de Cercs i l'Associació de Dones de Pont de Raventí. A Guardiola de Berguedà, s'inaugurarà una exposició fotogràfica i es farà la xerrada "Jo vaig sobreviure a la violència masclista", el mateix dia, a les 6 de la tarda, al Cine Petit, a càrrec de l'Associació de Dones del poble. I a la Pobla de la Lillet, el 29 de novembre, es projectarà "Viaje al cuarto de una madre" (Drac Màgic) al Teatre Casal, amb cine fòrum i pica-pica. 

Així mateix, també contra la violència masclista, l'11 de desembre, a Bagà, es farà un taller d'atrapasomnis nadalenc i berenar, a les 4 de la tarda, al club Nadal.

Programa d'activitats del 25-N contra la violència masclista al Berguedà