Gastronomia

Xevi Poll, finalista del concurs de receptes asiàtiques del Fòrum Gastronòmic

El xef de la Destil·leria de Gironella queda tercer als Asian Culinary Awards

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 20 de novembre de 2019 a les 20:34 |
Xevi Poll, finalista del concurs de receptes asiàtiques del Fòrum Gastronòmic. | UDON
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cuiner Arnau Muñío, del restaurant Direkte Boqueria, ha guanyat la quarta edició del concurs nacional de receptes asiàtiques Asian Culinary Awards, organitzat per UDON en el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. El certamen ha deixat com a finalista un xef berguedà, Xevi Poll, de la Destil·leria de Gironella, i també la xef Carlota Claver del restaurant La Gormanda de Barcelona. 
 
Arnau Muñío ha estat guardonat com el millor cuiner de receptes asiàtiques de país, amb un dels seus plats, l'allipebre ramen, que ha elaborat en directe a la gran final. El guanyador ha aconseguit un viatge a l’Àsia per a dues persones. La segona classificada, Carlota Claver, ha rebut 1.000 eurois, i Xevi Poll, ha quedat tercer amb un premi de 500 euros. 

L'Asian Culinary Awards, que enguany ha celebrat la seva quarta edició, busca la millor recepta de cuina asiàtica del país elaborada per un professional del sector.


Els participants han hagut d'elaborar aquest dimarts un plat de cuina asiàtica davant d'un jurat professional que ha escollit la millor creació, segons la seva originalitat, harmonia, contrast de sabors i combinació d'ingredients. Els especialistes d'UDON van seleccionar prèviament els tres finalistes entre una llarga llista d'aspirants. 
 
 
Xevi Poll no ha estat l'únic berguedà que ha competit al Fòrum Gastronòmic d'enguany entre els millors cuiners del país. Tal com va explicar NacióBerguedà fa unes setmanes, el xef del restaurant Terra, Pere Venturós, també ha estat finalista del certamen de millor cuiner durant aquesta edició. Finalment, però, ha estat la co-xef del Somiatruites d'Igualada, Zhou Mengxin, qui s'ha imposat a la resta d'aspirants. Mengxin ha guanyat el premi "Cuiner 2019" aquest dimecres a la tarda, sent a més la primera dona que ho aconsegueix. Un 70% dels vots a favor de Zhou Menxing s'han recollit a través d'una votació popular i un 30% per valor d'un jurat d'experts i crítics gastronòmics.
 

 

Participació