Cercs arriba a un acord amb el JAB Berga per la cessió del camp de futbol de gespa natural

La iniciativa permet donar noves sortides a aquesta instal·lació que habitualment acull els partits del CF Sant Salvador i que és l'única de la comarca on, a més de futbol, s'hi practiquen altres esports

20 de novembre del 2019
Actualitzat el 21 de novembre a les 15:47h
Entrenaments del JAB al camp de futbol de Sant Jordi de Cercs.
Entrenaments del JAB al camp de futbol de Sant Jordi de Cercs. | Cedida
L'Ajuntament de Cercs i el Club de Futbol Sant Salvador han arribat a un acord amb el club esportiu d'atletisme JAB Berga per a la cessió del camp de futbol de gespa natural, del qual disposa el municipi cercolí, amb el propòsit que s'hi puguin dur a terme els entrenaments específics de cros. Aquest espai permetrà als atletes iniciar la temporada amb una millor preparació, ja que ofereix un terreny totalment idoni per fer més efectius els entrenaments.

L'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha explicat a NacióBerguedà que aquesta va ser una proposta que els van fer els responsables del JAB perquè necessitaven entrenar sobre gespa natural. "Vam veure bé que es pogués fer, creiem que és important aprofitar al màxim un equipament esportiu com aquest", ha afirmat l'alcalde. Els entrenaments del JAB es portaran a terme en horaris en els quals el Club de Futbol Sant Salvador, que hi entrena i hi juga habitualment, no hi té activitat.

Des de l'Ajuntament de Cercs es considera que poder cedir i aprofitar l'espai d'aquesta instal·lació esportiva en horaris on no hi ha entrenaments de futbol és una possibilitat "molt interessant". D'aquesta manera, apunta Calderer, es podrà donar el major nombre d'usos a aquesta zona, alhora que hi haurà un millor manteniment, garantint les bones condicions de la gespa natural. 

L'acord amb el JAB - que és per tot un any però que hi ha la voluntat de mantenir - permetrà que els infants del municipi puguin participar gratuïtament dels entrenaments que hi faci l'escoleta d'atletisme del club, quelcom que Calderer ha valorat molt positivament. 

El JAB Berga hi portarà a terme l'entrenament de l'especialitat de cros country. Però aprofitant que els equips federats del club d'atletisme es desplacen a Sant Jordi per impartir els entrenaments, també s'hi desenvoluparan les sessions de l'escoleta d'atletisme, de la qual formen part nens i nenes de la comarca i a les quals es podran sumar els infants del municipi gràcies a l'acord amb l'ajuntament.

El club d'atletisme de Berga va presentar tot just fa uns dies els equips federats que el representaran als propers campionats de Catalunya i Espanya de cros. Ambdós equips federats masculí i femení es prepararan ara per a la temporada a Sant Jordi de Cercs. 
 

Entrenaments de l'escoleta del JAB al camp de futbol de Sant Jordi de Cercs. Foto: Cedida