Puig-reig crea el seu primer consell d'infants

El nou òrgan vol fomentar la participació infantil i aprofitar les idees dels més joves per contribuir en la millora del municipi

20 de novembre del 2019
Actualitzat a les 19:40h
Els regidors amb els representants del primer consell d'infants de Puig-reig.
Els regidors amb els representants del primer consell d'infants de Puig-reig. | Escola Alfred Mata
L'Ajuntament de Puig-reig ha constituït el seu primer consell d'infants coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants. D'aquesta manera es vol fomentar la participació infantil i aprofitar les idees dels més joves per contribuir en la millora del municipi. Els 8 representants del consell d'infants són alumnes de 5è i 6è de primària. Els joves han estat escollits equitativa i democràticament per les escoles del municipi, l'Escola Alfred Mata i l'Escola de Sant Martí. 

El consistori ha acollit aquest dimarts el ple de constitució del nou òrgan de participació per a l'actual curs 2019-2020 amb una elevada presència de famílies entre el públic.

La sessió l'ha presidit l'alcalde Josep Maria Altarriba, que conjuntament amb la resta de regidors de la corporació, han cedit el seu lloc als infants, i els han animat a prendre part de la vida política del municipi i formar-se com a ciutadans. Dels 8 nens i nenes, uns dels joves s'ha absentat de la sessió per malaltia. 

La regidora d'Educació, Elisabet Teixidor, ha pres la paraula per constatar que el propòsit del consell d'infants és que els nens i nenes puguin fer propostes de millora al municipi i fer arribar així les seves peticions i preguntes a l'ajuntament, a l'hora que posen en valor la capacitat de diàleg i entesa com a representants dels seus centres. 

Entre altres, durant la sessió, s'ha posat en valor la importància de formar ciutadania amb sentit crític i debatre propostes per millorar la vida de les persones. Puig-reig se suma des d'ahir a altres municipis de la comarca que fins ara ja disposaven de consells d'infants com Berga o Gironella. 
 

Membres del consell d'infants de Puig-reig. Foto: Escola Alfred Mata

Arxivat a