Sostenibilitat

Gironella rep 385.000 euros de subvenció per invertir en mobilitat i eficiència energètica

L'ajuda prové de l'IDAE del govern espanyol i permetrà acabar la renovació de l'enllumenat públic a tecnologia LED, que es va iniciar a finals de l'any 2017

per NacióBerguedà , 20 de novembre de 2019 a les 17:42 |
Plaça de la Vila de Gironella. | Aj.Gironella
L'Ajuntament de Gironella ha rebut dues subvencions de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia (IDAE) del govern espanyol per un valor total de 385.127,17 euros, per invertir en actuacions de millora de la mobilitat urbana i l'eficiència energètica
 
L'alcalde de Gironella, David Font, ha explicat que aquesta subvenció permetrà acabar la renovació de l'enllumenat públic a tecnologia LED, que es va iniciar a finals de l'any 2017. L'actuació contempla actuar en 1.284 dels 1.623 punts de llum existents i actualitzar 15 dels 27 quadres de llum del municipi, i permetrà un estalvi energètic aproximat del 46,03%.
 
Pel que fa les actuacions de millora de mobilitat urbana, els diners s'invertiran en crear itineraris més segurs per als vianants per facilitar la seva mobilitat a peu enlloc de fer-ho amb vehicle rodat. Concretament, es prioritzarà l'eliminació de barreres arquitectòniques com ara l'adaptació de guals peatonals, l'ampliació de voreres i la implantació de senyalització horitzontal, actuacions que s'han vingut portant a terme durant aquest 2019 ja.

Aquestes actuacions se sumaran a les obres de millora de l'accessibilitat que s'han fet en els últims anys, com ara l'adaptació de passos de vianants o la creació d'un nou vial de sortida al barri de Cal Blau.

 

Participació