El Consell assessora 20 municipis del Berguedà per presentar-se al Pla Únic d’Obres i Serveis

L'ens comarcal ha presentat dos projectes propis, un per arranjar el Castell de Berga i l'altre per ubicar alguns serveis a la seva antiga seu i adequar l'espai actual del carrer Barcelona

Redacció
19 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:31h
Visitants al Castell de Berga (arxiu).
Visitants al Castell de Berga (arxiu). | Aida Morales
El Consell Comarcal del Berguedà ha assessorat a 20 municipis dels 31 que té la comarca per demanar ajudes al Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc) de la Generalitat. El Consell ha redactat directament 15 memòries i ha assessorat 10 memòries més. El personal tècnic de l'ens ha treballat els últims mesos al costat dels municipis per ajudar-los a presentar-se a la convocatòria del PUOSC 2020-2024.

Les memòries redactades pel Consell Comarcal són, majoritàriament, per a projectes relacionats amb serveis bàsics: arranjament xarxes d'aigua potable, millora de l'eficiència (canvis a LED i biomassa), millora d'edificis destinats a serveis (escoles i escoles bressol) o millora de connectivitat (fibra òptica). No obstant això, l'ens comarcal també ha demanat dos projectes propis: un per a l’arranjament del Castell de Berga i un altre per arreglar l'antiga seu del Consell Comarcal per ubicar-hi alguns serveis i l'adequació de l'actual seu.

El termini de presentació de projectes va finalitzar el divendres 15 de novembre i es preveu que, d'aquí uns mesos, el Berguedà rebi una important injecció econòmica.

El Govern va aprovar les bases reguladores de la convocatòria de les línies de subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent als anys 2020-2024, el 21 de maig de 2019. L’objectiu del Pla és impulsar accions que afavoreixen la generació d'oportunitats i el desenvolupament econòmic al territori. La convocatòria està dotada amb 250 milions d'euros destinats a cobrir les necessitats inversores del món local.