Més de 330 corredors participen a les competicions d'orientació dels «Dos dies del Berguedà»

La corredora del COB, Ampa Gil, aconsegueix la tercera posició en el Campionat de Llarga Distància, i la segona posició en el global de les competicions disputades a Sant Corneli aquest cap de setmana

19 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:47h
Podi categoria elit dels “Dos dies del Berguedà”.
Podi categoria elit dels “Dos dies del Berguedà”. | COB
Més de 330 corredors van participar, el cap de setmana 16 i 17 de novembre, a les curses dels "Dos dies del Berguedà", organitzades pel Club Orientació Berguedà (COB) des de fa deu anys i que enguany s'han celebrat a Sant Corneli de Cercs. Els corredors, superant el fred, van competir dissabte en el Campionat de Catalunya de Llarga Distància i, diumenge, en una cursa de Mitja Distància. Totes elles traçades pels voltants boscosos de les mines de Sant Corneli de Cercs i el Jou.

A més, com a novetat de darrera hora, un microsprint pel nucli de Sant Corneli va completar els “Dos dies del Berguedà”, fent, així, un cap de setmana rodó d’orientació que no hagués estat possible sense la col·laboració del Museu de les Mines de Cercs i l’Ajuntament de Cercs, la gran tasca dels voluntaris del club en l'organització i la bona resposta dels corredors.

Guanyadors i resultats

Biel Ràfols i Annabel Vellador es van proclamar Campions de Catalunya de Llarga Distància en la categoria elit. No massa lluny, Tommy Tölkkö va quedar subcampió i Lluís Bedós tercer en la categoria masculina, mentre que en la categoria femenina Marta Bruns i Ampa Gil, del COB, van ser les corredores que van seguir respectivament a la primera classificada.

Gran resultat també d'altres corredors del COB en la competició de Llarga Distància. Marc Ballabriga va ser primer en la categoria H21A; Ona Pons, primera en D10 i Anna Garriga també campiona a D50, així com cal tenir en compte la tercera posició aconseguida per Oleguer Noguera en H10 i Roger Macià-Rossell en H-12.

El diumenge amb la cursa de Mitja Distància de Copa Catalana, es van acabar de completar les classificacions globals. Una cursa on les corredores del COB Marta Palau i Jordina Juan també van obtenir una meritòria segona posició en les categories D21A i D14, respectivament.

Tots els corredors van rebre, com a detall per a la seva participació, productes cedits per les Mines de Cercs, i làctics de Delícies del Berguedà i formatges Tiraval.

La corredora berguedana Ampa Gil va aconseguir no només la tercera posició en el Campionat de Llarga Distància, sinó també la segona posició en el global dels "Dos dies del Berguedà".

Pots consultar la resta de les classificacions i resultats detallats aquí.