El servei d'autoreparació de petits aparells «Reparatruck» anima a reduir residus a Berga amb un taller

La proposta, dotada d’eines i personal tècnic, ha permès als ciutadans aprendre gratuïtament com reparar objectes amb petites avaries

Redacció
18 de novembre del 2019
Actualitzat a les 21:11h
Servei d'autoreparació de petits objectes i aparells.
Servei d'autoreparació de petits objectes i aparells. | Aj.Berga
El taller d'autoreparació d'aparells elèctrics i petits electrodomèstics, habilitat pel Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona a la plaça Viladomat de Berga, aquest diumenge, ha permès als ciutadans que s'han apropat a la zona aprendre a reparar aquests estris amb l'assistència d'un tècnic especialitzat i de manera gratuïta. La proposta, anomenada Reparatruck i que era la primera vegada que es feia a Berga, malgrat que ja havia tingut lloc amb èxit en altres poblacions, persegueix l'objectiu d'allargar la vida dels objectes i, conseqüentment, reduir el volum de residus generats. L'autoreparació anima a deixar de banda la cultura de l’usar i llençar, fent-ho des del coneixement compartit, i de retruc estalviar diners i contribuir a la millora del medi ambient.

L'activitat s'ha inclòs en la setmana de Prevenció de Residus, coincidint amb la celebració de la pedalada popular per a la mobilitat sostenible de Berga. 

Una quarantena de participants a la pedalada popular

Una quarantena de persones han participat en la pedalada popular que s'ha portat a terme aquest diumenge al migdia per reivindicar una mobilitat sostenible. L'activitat ha consistit en un recorregut urbà amb bicicleta per diversos espais de la ciutat i ha finalitzat amb un refrigeri i l'entrega de motxilles entre els assistents. 

L'activitat organitzada regularment, des de fa uns quants anys per l'Ajuntament de Berga, i que inicialment havia estat impulsada pel Grup de Defensa de la Natura, ha permès pedalar per una ruta urbana amb punt d'inici a la plaça Viladomat, seguint per la Ronda Moreta, el carrer del Roser i la carretera de Solsona fins arribar a Sant Bartomeu, a la Valldan. Des d'allà s'ha travessat el Passeig dels Abeuradors, la carretera de Solsona, la carretera de Sant Fruitós, els carrers Pere II, Salvador Espriu, Mestre de Pedret i Pere III fins arribar a la Plaça Gernika, on els participants han enfilat de nou cap al Passeig Vila de Casserres, el Passeig de la Indústria i la Plaça Viladomat. "Posant en valor i enllaçant diversos punts d'interès i equipaments públics de la ciutat, per reivindicar-ne l'accés amb transport sostenible", segons fonts del consistori. 
 
 
Arxivat a