L'atletisme berguedà manté el reclam d'una pista per córrer i entrenar

Una pregunta del públic durant la presentació de la temporada 2019-2020 del JAB Berga ha posat de manifest que les institucions tenen la voluntat per fer realitat el projecte, però els cal consens en la ubicació i finançament

18 de novembre del 2019
Actualitzat a les 20:14h
El president del JAB, Alfonso López, dirigint-se al públic, al costat del regidor d'Esports Isaac Santiago.
El president del JAB, Alfonso López, dirigint-se al públic, al costat del regidor d'Esports Isaac Santiago. | Pilar Màrquez Ambròs
La pista d'atletisme continua sent una de les grans assignatures pendents de la ciutat de Berga amb l'esport local. Aquesta és una de les conclusions que es pot extreure dels aplaudiments i unanimitat que va generar divendres una pregunta del públic sobre "les possibilitats reals" de tirar endavant l'anhelada instal·lació, durant la presentació de la temporada 2019-2020 del club Joves Atletes Berga (JAB). La qüestió dirigida als polítics presents a l'acte, el regidor d'Esports de Berga, Isaac Santiago, i el conseller comarcal d'Esports, Abel García, ha posat de manifest que les institucions en tenen la voluntat, però que abans és imprescindible consens en la ubicació, col·laboració entre administracions i comptar amb finançament. 

El regidor d'Esports del govern de la CUP de Berga, Isaac Santiago, ha pres el compromís de "fer tot el possible" perquè pugui tirar-se endavant, si bé ha destacat que "sense l'ajuda econòmica de la Generalitat" és una fita "pràcticament impossible". Anys enrere, Berga va acordar que la ubicació per a la pista d'atletisme fos a la zona del Pla de l'Alemany, però són uns terrenys on finalment s'hi va acabar construint l'Institut Serra de Noet. "Hauríem de trobar una nova ubicació", ha apuntat el regidor.

Isaac Santiago ha reclamat que "no és només Berga qui ha d'afrontar aquesta pista d'atletisme, sinó que ha de ser un projecte comarcal". 

En aquest sentit, el conseller comarcal d'Esports, Abel García (PSC), ha indicat que actualment la Generalitat de Catalunya ja reconeix "el dèficit" a la ciutat d'un equipament esportiu com el de la pista d'atletisme a través del Pla director d'instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya (PIEC). "Això vol dir que serà possible, si urbanísticament busquem l'emplaçament, si ens podem posar d'acord en un tema tan important com és la pista d'atletisme i, sobretot, si comptem amb la implicació del consell comarcal i l'ajuntament de Berga", ha afegit. El PIEC és l'instrument jurídic i tècnic mitjançant el qual el Govern català planifica les actuacions adreçades a dotar el país dels equipaments necessaris per facilitar la pràctica esportiva. 

"No és una cosa fàcil, però anant a picar portes, i tenint-ho clar, crec que la comarca pot fer-ho, s'ho mereix", ha assegurat. 

Proposta del JAB per a una primera fase als pressupostos participatius

El president del JAB, Alfonso López, ha avançat que el club ha presentat, de fet, la proposta per una primera fase de la pista d'atletisme als pressupostos participatius de l'Ajuntament de Berga, on entitats i ciutadans han fet arribar diferents propostes que es podran votar del 2 al 15 de desembre. "Tenim un dossier de 400 fulls dividit en fases, és un projecte pensat per fer-se sota les pistes de tenis del Tossalet, la primera fase comportaria aplanar el terreny, posar-hi llums i pistes de sauló", ha detallat.

"No cal construir-la de cop, es pot començar a encaminar. Si 30 anys enrere hi haguéssim posat la primera pedra, probablement ara ja tindríem la pista", ha exposat. 
 

El conseller comarcal d'Esports Abel García dirigint unes paraules al públic. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a