El JAB reforça l'aposta pel planter i la paritat amb els equips que competiran a la temporada de cros

El conjunt per a la temporada 2019-2020 està compost de 14 atletes, 7 nois i 7 noies, entre els quals hi destaquen noms com Clàudia Sabata, Ariadna Arisó, Núria Cascante, Pol Raich o Roger Camprubí

18 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:24h
Els equips masculí i femení de cros del JAB en la presentació de divendres al vespre.
Els equips masculí i femení de cros del JAB en la presentació de divendres al vespre. | Pilar Màrquez Ambròs
Joves Atletes Berga (JAB) ha presentat aquest divendres al vespre els equips federats que representaran el club als propers campionats de Catalunya i Espanya de cros, a l'Hotel Berga Park. El president del JAB, Alfonso López, ha destacat que es tracta d'un equip on gairebé tots els seus components són nascuts o residents al Berguedà, gràcies principalment al "potencial" que té l'atletisme a la comarca. Concretament, ha dit, "el 90% dels atletes són del Berguedà i l'altre 10% del Bages, però tots entrenen a la comarca". L'equip federat per a la temporada 2019-2020 està compost de 14 atletes, 7 nois i 7 noies, un entrenador i un delegat d'equip. 

En l'acte, on també hi han intervingut, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Isaac Santiago, el conseller comarcal d'Esports, Abel García, i un representant del patrocinador Fent País, Nil Camprubí, s'ha destacat, així mateix, l'aposta convençuda del club per la paritat. 

Quant als nois, el JAB comptarà enguany amb Jordi Hernando (Berga), Pol Raich (Gironella), Marc Valdès (Santpedor), Roger Camprubí (Borredà), Roger Comellas (Puig-Reig), Jordi Comellas (Casserres) i Oumar Camara (Berga). Així mateix, les noies que s'han unit al projecte són Núria Cascante (Bagà), Clàudia Sabata (Berga), Anna Garcia (Avià), Vanessa Chirveches (Puig-Reig), Ariadna Arisó (Berga), Jèssica Codina (Navàs) i Lídia Pons (Navàs). L'entrenador és el mateix Alfonso López, i el delegat d'equip, Jordi Simon. 

Una majoria dels esportistes que se sumen al projecte dedicarà els seus esforços a la temporada de cros, sense renunciar als objectius posteriors en les diverses modalitats esportives on competeixen habitualment. Clàudia Sabata s'incorpora enguany a aquesta modalitat atlètica i ho fa com a avantsala a les competicions que li esperen tant pel que fa l'esquí com les curses d'alta muntanya. També Roger Camprubí continuarà apostant per la muntanya un cop acabada la temporada de cros. 

Entre els joves esportistes esmentats, que formen els equips per a la nova temporada, hi destaquen aquells que no han parat de recollir èxits en atletisme els últims anys com Núria Cascante, Anna Garcia, Vanessa Chirveches o Pol Raich. A més, hi ha Núria Arisó, que l'any passat va decidir deixar l'elit de la natació sincronitzada per centrar-se en el triatló o Oumar Camara, un jove refugiat d'origen guineà amb sobrat talent esportiu, reputat campió al seu país. 
 

Acte de presentació de la temporada 2019-2020 a l'Hotel Berga Park. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El regidor d'Esports de Berga, Isaac Santiago, ha destacat el fet que el JAB treballi durant l'any en l'organització d'esdeveniments esportius a la ciutat i la comarca els 5 i 10 Km Urbans de Berga, el Trail al Bosc de Vilada o la cursa de Reis de Sant Julià de Cerdanyola. "Estem molt contents de veure la qualitat i la quantitat de l'equip femení", ha afegit Santiago.

Per la seva banda, el conseller comarcal Abel García, s'ha mostrat també agraït pel paper que té el JAB en la promoció de l'atletisme molt més enllà de la ciutat de Berga. Ha explicat que, si l'any passat el Berguedà va organitzar el primer campionat comarcal de cros a la comarca a la Pobla de Lillet, aprofitant l'impuls de l'esport que el JAB promou en l'àmbit absolut però també en categories escolars, enguany aquesta cursa atlètica es manté i se celebrarà a Avià. García ha donat les gràcies al club Joves Atletes Berga pels esforços que fa en formació de nens i nenes i per "trencar una llança a favor de la igualtat" amb un equip tan potent com el que presenta aquesta temporada. 

Alfonso López ha reiterat durant la presentació que el club busca "representar més que mai a la comarca" i anar més enllà de l'àmbit de la ciutat de Berga. 

En la presentació, celebrada divendres al vespre, que ha comptat amb l'assistència de més d'una setantena de persones, també s'han donat a conèixer alguns dels nens i nenes que competeixen i aprenen dia a dia amb el club, i que fan possible el potent planter del club. A més a més, abans de l'acte, la nutricionista Cristina Piñar ha donat consells sobre nutrició i el fisioterapèutic Marc Coll ha parlat de prevenció de lesions.
 

Alguns dels nens i nenes de les categories formatives del JAB. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a