El Consell Comarcal del Berguedà esgota el pressupost del projecte EINA

S’han subvencionat 9 contractacions amb un pressupost de 50.000 euros

Redacció
18 de novembre del 2019
Actualitzat a les 10:54h
Presentació del projecte EINA a El Terrós de Casserres, el mes d'abril passat.
Presentació del projecte EINA a El Terrós de Casserres, el mes d'abril passat. | Pilar Màrquez Ambrós
El Consell Comarcal del Berguedà ha esgotat el pressupost del projecte EINA. En total, s’han subvencionat 9 contractacions amb un pressupost de 50.000 euros. El consell comarcal, en el marc del Programa Complementari per a la Garantia del Benestar Social 2019 finançat per la Diputació de Barcelona, ha dut a terme el projecte EINA enguany, amb una important participació. Aquest projecte té per objectiu la contractació de persones que es troben en situacions d’atur de llarga durada per part d’empreses o entitats sense ànim de lucre de la comarca mitjançant la concessió de subvencions.
 
El projecte EINA ha tingut un pressupost de 50.000 euros que ha servit per finançar el 80 % del Salari Mínim Interprofessional de les persones contractades, durant un mínim de 6 mesos i un màxim d’1 any, per un contracte d’entre mitja i jornada completa. Enguany, segons fonts de l'ens comarcal, s’han subvencionat 9 contractacions mitjançant les borses públiques del Berguedà, amb la col·laboració indispensable de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, "exhaurint tots els diners destinats a aquest projecte". Aquestes contractacions han estat 7 d’un any i 2 de 6 mesos, fent que la reinserció laboral sigui tot un èxit.
 
Se n’han beneficiat associacions, empreses socials i empreses ordinàries de la comarca, i ha servit, han explicat les fonts, "per millorar la situació socioeconòmica i les competències professionals de les persones participants". En paral·lel, ha ajudat també a la dinamització del mercat de treball de la comarca, han dit.