Berga promou la sostenibilitat amb la pedalada popular i un taller de reparació de petits electrodomèstics

L'activitat se celebrarà diumenge 17 i la ruta amb bicicleta tindrà com a punt de sortida la plaça Viladomat al punt del migdia

Redacció
15 de novembre del 2019
Actualitzat a les 19:12h
Pedalada Popular a Berga en l'edició de 2018.
Pedalada Popular a Berga en l'edició de 2018. | Aj. Berga
Berga promou la mobilitat sostenible amb una nova edició de la pedalada popular que es farà el diumenge, 17 de novembre. L'objectiu és "promoure hàbits de mobilitat més sostenibles i saludables". L'activitat organitzada regularment, des de fa uns quants anys per l'Ajuntament de Berga, i que inicialment havia estat impulsada pel Grup de Defensa de la Natura, consistirà en un circuit urbà que recorrerà alguns dels centres d'interès de la ciutat.

La ruta començarà a les 12 del migdia a la Plaça Viladomat i seguirà el recorregut per la Ronda Moreta, el carrer del Roser i la carretera de Solsona fins arribar a Sant Bartomeu, a la Valldan. Des d'allà es tornarà al punt dinici de la ruta passant pel Passeig dels Abeuradors, la carretera de Solsona, la carretera de Sant Fruitós, els carrers Pere II, Salvador Espriu, Mestre de Pedret i Pere III fins arribar a la Plaça Gernika, on s'enfilarà cap al Passeig Vila de Casserres, el Passeig de la Indústria i la Plaça Viladomat.
 
Resseguir punts d'interès de la ciutat sobre dues rodes
 
Aquest recorregut permet posar en valor i enllaçar diversos punts d'interès i equipaments públics de la ciutat, com per exemple, la zona del Vall, l'Ajuntament de Berga, la Residència Sant Bernabé, l'Institut Serra de Noet, La Valldan, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l'Hotel d'Entitats, l'Institut Guillem de Berguedà o l'ambulatori. Així mateix, la ruta està ideada per promoure l'accés a aquests serveis fent ús de la bicicleta. ´
 
Al final de la pedalada hi haurà un refrigeri i es lliuraran obsequis de record als participants de la trobada. L'activitat serà gratuïta i no caldrà inscripció prèvia. Els participants hauran de portar la seva bicicleta i els menors hauran d'anar acompanyats d'un adult durant les activitats de la pedalada.

Els menors de 16 anys hauran de fer ús del casc obligatòriament i es recomana a la resta de participants que també l'utilitzin.
 
Taller de reparació d'objectes i petits electrodomèstics
 
A partir de les 11 del matí, i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona, s'instal·larà la ReparaTruck al Passeig de la Indústria. Es tracta d'un servei mòbil gratuït d'autoreparació d'aparells que promou la prevenció de residus.

L'objectiu és que els veïns i veïnes aprenguin a fer reparacions fàcils i comunes dels seus petits electrodomèstics (ordinadors, bicicletes, etcètera) de forma segura amb el suport d'un tècnic especialista i les eines necessàries.
Arxivat a