Detenen un home a Berga per estafar més de 50.000 euros a persones d’edat avançada

El detingut es feia passar per un treballador de l’entitat bancària de les víctimes

Redacció
13 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:26h
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra.
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra. | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Berga van detenir el dia 10 de novembre un home de 24 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Berga, com a presumpte autor de dotze delictes d’estafa.
 
Durant el mes d'octubre es van produir diverses estafes bancàries a persones d’edat avançada amb residència a la comarca del Berguedà.
 
L'estafador sempre utilitzava el mateix modus operandi. La majoria de les seves víctimes eren persones d'edat avançada amb les quals contactava fent-se passar per un treballador de l'entitat bancària, i amb el pretext d'evitar que fossin víctimes d'una estafa, aprofitava per accedir a les seves dades bancàries.
 
Un cop tenia les dades realitzava extraccions bancàries o feia compres per internet d'aparells electrònics. Els mossos van comptabilitzar un total de 12 estafes consumades d'un import total de 51.216 euros, i diverses temptatives d'un import total de 55.084 euros.
 
Després de diverses gestions d'investigació, el passat 10 de novembre, els mossos van localitzar i detenir el presumpte autor dels fets a Berga.
 
La investigació continua oberta ja que no es descarta que el detingut estigui implicat amb més fets. El detingut va passar ahir, 12 de novembre, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de Berga.