Berga Comercial proposa que per Nadal «s'il·lumini tota la ciutat»

La Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de la capital berguedana ha demanat a l'Ajuntament de Berga que la instal·lació, que planteja de cara el 2020, també serveixi per a l'organització de fires i altres campanyes

13 de novembre del 2019
Actualitzat el 14 de novembre a les 16:19h
Llums de Nadal al Carrer Major de Berga durant el pont de la Puríssima de l'any passat (arxiu).
Llums de Nadal al Carrer Major de Berga durant el pont de la Puríssima de l'any passat (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Berga Comercial, l'entitat que agrupa els botiguers i comerciants de Berga, demana que es millori la il·luminació de Nadal de manera que per festes "s'il·lumini tota la ciutat" però que aquesta també serveixi "per a l'organització de fires i altres campanyes comercials" que es facin durant tot l'any. Aquesta és una qüestió que la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Berga està tractant ja amb el govern de Berga, segons un comunicat que van fer públic anit. 

Els comerciants expliquen que aquesta és una iniciativa ambiciosa que no es podrà fer realitat aquest Nadal. "Vistes les limitacions existents, vam decidir afrontar la renovació de la campanya de Nadal el proper 2020. Aquest any, la nostra principal atenció ha anat dirigida a la campanya d'estiu i a la BergaBolet 2019", afirmen al comunicat. Tot i això, la junta de Berga Comercial ha treballat ja amb un estudi de costos per tal de saber què val il·luminar la ciutat "en el 50%, 75% i 100% de possibilitats". Amb això en ment, el pressupost de Berga Comercial de cara l'any que ve augmentarà un mínim de 10.000 euros, encara que asseguren que actuament treballen "perquè pugui ser molt més", i que esperen seguir comptant, com fins ara, amb el suport logístic de l'Ajuntament de Berga. 

Els botiguers apunten que la voluntat de millorar la il·luminació nadalenca, és compartida pel consistori, i que a hores d'ara estan treballant, "braç a braç, per fer-la possible". La junta de Berga Comercial afegeix que aquesta ha estat també una de les propostes que l'entitat ha fet als pressupostos participatius. 

Aquest Nadal, la il·luminació serà com sempre. Berga Comercial tornarà a treure al carrer un centenar d'arbres de fusta il·luminats i es posaran llums al carrer Major, el del Roser i la plaça de Sant Pere com altres anys. 

"Estem convençuts que el Nadal 2020-21 farà un gran salt qualitat quant a dinamització de la ciutat de la mà de les associacions i l'Ajuntament. Nosaltres, per la nostra banda, estem determinats a tirar del carro amb una potent campanya comercial", detallen. Mentrestant, asseveren que destinaran tots els recursos d'enguany "a oferir a la ciutat una gran oferta de productes a preus competitius, que faci que comprar a Berga per Nadal sigui una experiència gratificant per tots els nostres visitants, clients i conciutadans". 

A Berga, l'Ajuntament s'encarrega de la instal·lació de l'enllumenat i el cost del consum, i les entitats paguen el lloguer de la decoració. "Cal recordar que Berga no està ben adaptada per una correcta instal·lació de llums. La ciutat té moltes limitacions i això comporta que en certs carrers les dificultats siguin grans. Tampoc té un repartiment harmònic en els diferents barris", recorda la junta de Berga Comercial, que hi vol posar remei a partir de 2020.
Arxivat a