Marxa lenta a la C-16 de Berga a Bagà en suport al tall de l'AP-7, però poc reeixida

Un grup de mitja desena de cotxes ha sortit de l'aparcament de la Font del Ros de Berga cap a dos quarts de sis de la tarda, amb l'objectiu d'arribar a Bagà i tornar, tot intentant alentir a 40 km/h l'elevat trànsit de camions

12 de novembre del 2019
Actualitzat a les 21:48h
Marxa lenta a la C-16, a l'alçada de Cercs.
Marxa lenta a la C-16, a l'alçada de Cercs. | Pilar Màrquez Ambròs
Una marxa lenta de vehicles ha circulat aquesta tarda per la C-16 de Berga a Bagà, i de Bagà a Berga, al Berguedà, sense la concurrència esperada. La convocatòria, que s'ha fet a través de les xarxes socials, ha estat en protesta per la sentència de l'1-O i com a suport al tall de la Jonquera. 

Un grup de cinc cotxes ha sortit de l'aparcament de la Font del Ros de Berga cap a dos quarts de sis de la tarda, amb l'objectiu d'arribar a Bagà i tornar, tot intentant alentir a 40km/h l'elevat trànsit de camions que hi havia avui a la C-16. Els manifestants s'han trobat una forta presencial policial a la Font del Ros, amb tres dotacions de Mossos d'Esquadra, dues de les quals efectius de les ARRO (Àrees Regionals de Recursos Operatius) de la policia catalana. Els Mossos, a més a més, han identificat alguns dels concentrats. Tanmateix, aquests han decidit fer una marxa lenta per tal d'entorpir el pas dels camions que avui passaven per la via com a alternativa a la Jonquera, però no s'ha aconseguit l'afectació esperada i ha estat poc reeixida.
 
 
La C-16 ha registrat un trànsit de camions molt per sobre del normal. Molts camioners han decidit optar per aquesta via per evitar La Jonquera, tot i que passar per aquí els implica més recorregut, una carretera més i haver de pagar el peatge del Túnel del Cadí. Resignats, la majoria de camioners consultats han entès els motius de la protesta, però han lamentat que en siguin els principals perjudicats.

Des del Servei Català del Trànsit demanen precaució als conductors que circulin en sentit França per l'AP-7. A hores d'ara no consten majors problemes de circulació a la C-16.
Arxivat a