L'Associació de Diabètics de la Catalunya Central celebra dissabte una caminada a Berga

Les infermeres i doctores de l'hospital Sant Bernabé realitzaran anàlisis de glucèmia capil·lar als participants, i també hi haurà un pica-pica amb motiu del dia mundial de la malaltia

Redacció
11 de novembre del 2019
Actualitzat a les 19:45h
Sessió informativa sobre la glucèmia a Althaia de Manresa.
Sessió informativa sobre la glucèmia a Althaia de Manresa. | Althaia
L'Associació de Diabètics de la Catalunya Central (AdCc) celebrarà a Berga aquest dissabte 16 de novembre una caminada urbana amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis. El punt de sortida serà a les 12 del migdia a les fonts del Vall del Passeig de la Indústria, i a mitja activitat es farà una petita parada per a la realització d'estiraments. L'activitat estarà dirigida per Joan Tuson, llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i postgrau en activitat física i salut.

A l'arribada, a les mateixes fonts del Vall, les infermeres i doctores de l'hospital Sant Bernabé realitzaran anàlisis de glucèmia capil·lar als participants, i també hi haurà un pica-pica. L'activitat és gratuïta i apte per a tots els públics. S'aconsella portar una peça de roba de color blau, ja que és el color simbòlic del dia mundial de la diabetis, que es celebra arreu dijous 14 de novembre. 
 
Des de l'entitat es recorda que arreu del país hi ha un percentatge destacat de persones que pateixen aquesta diabetis. Per aquest motiu, l'Associació de Diabètics de la Catalunya Central vol donar-se a conèixer amb activitats com aquesta "per tal d’ajudar a aquestes persones" en tot allò que necessitin i fer pinya`entre afectats. Els seus responsables també recorden que caminar és una forma econòmica de controlar la diabetis, l'obesitat i tots els factors involucrats en el síndrome metabòlic.

El 3 de març de 2018 es va celebrar l'Assemblea Fundacional de l’Associació de Diabètics de la Catalunya Central a Manresa. L'entitat es l'hereva de la que ja es va fundar l'any 1986, també a la capital del Bages, sota el nom de Associació de Diabètics de la Setena Regió (ADISER); amb l'objectiu d'atendre, com a associació de pacients sense ànim de lucre, les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès i Cerdanya. Per a més informació sobre l'activitat de dissabte, es pot contactar amb el correu electrònic [email protected]
 
 

 
 
Arxivat a