Tres denúncies a propietaris d'animals durant el primer mes d'ordenança

La Policia Local de Berga ja ha posat tres multes d'entre 100 i 450 euros

Aida Morales
19 de març del 2015
Actualitzat a les 18:20h
Una propietària passejant un gos
Una propietària passejant un gos | M.G.

 


La nova ordenança municipal de Berga que regula la tinença dels animals a la via pública i que està vigent des de fa un mes, ja ha permès sancionar tres persones. Segons ha explicat a NacióBerguedà el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Bajona, la Policia Local ha emès tres denúncies, dues de caràcter lleu i una de greu per incompliments de la normativa. La més greu, penada amb una multa d'entre 226 i 450 euros ha estat motivada per no portar lligat l'animal al mig de la via pública. Les altres dues, considerades lleus, han estat per no tenir el gos censat al registre i que no portés la identificació. Les infraccions lleus comporten una multa d'entre 100 i 400 euros.

Tres denúncies en poc més de 30 dies demostren, per a Bajona, que la majoria de propietaris d'animals actuen correctament i amb respecte cap a l'entorn. En aquest sentit, ha assegurat que aquestes primeres sancions ajudaran la resta de la ciutadania a “prendre consciència real” de l'ordenança, tot i que ha precisat que l'objectiu no és sancionar, sinó corregir i promoure el bon comportament: “Si saben que això passa, doncs corregiran la seva actitud”.

El regidor també ha precisat que “l'eina s'ha d'utilitzar amb sentit comú” i, per tant, aplicar-se en aquells casos que correspongui. Pel que fa a la campanya per a recollir excrements, la ha valorat positivament, tot i que ha precisat que, d'ara endavant, serà més difícil perseguir i multar aquests casos, ja que davant de la Policia Local s'acostuma a mostrar un bon comportament. 

Durant un mes, i abans de la posada en marxa de l'ordenança, dos informadors van recórrer els diferents carrers de la ciutat i van explicar als propietaris de mascotes els termes de la normativa i les possibles conseqüències. Durant aquest mes, d'altra banda, van valorar quines són les zones de la ciutat amb més problemàtiques de brutícia a causa de les defecacions d'animals, i van concloure, en declaracions a aquest diari, que les zones més brutes també eren les menys accessibles. En aquest punt, van explicar que molta gent recull per vergonya i que, per aquest motiu, els carrers més estrets i poc transitats, són també els que concentren més quantitat de defecacions. 

Els informadors també van alertar a l'Ajuntament de llocs on s'havien trobat plats de pernil amb claus a dintre, així com verí. Davant d'això, Bajona va assegurat que era un “cas aïllat” i que la Policia Local ho estava investigant.
Arxivat a