Satisfacció a Puig-reig per l'afluència de públic a les moltes activitats d'una Festa de Sant Martí atípica

Diumenge va haver-hi comerços oberts amb descomptes, però també qui va optar per tancar en no poder col·locar les parades a la calçada per la coincidència amb el 10-N

12 de novembre del 2019
Actualitzat a les 14:41h
Fira de Sant Martí a Puig-reig, dissabte.
Fira de Sant Martí a Puig-reig, dissabte. | Pilar Màrquez Ambròs
Puig-reig ha viscut una Festa de Sant Martí atípica, ja que diumenge les eleccions del 10-N van impedir exposar els productes de les botigues, artesania, indústria i vehicles al bell mig de la travessera urbana dels carrers Major i Llobregat, tal com es fa habitualment. Això va trastocar d'entrada els plans dels comerciants, que no obstant sí que van viure una bona jornada dissabte, en què es va poder fer fira amb normalitat. Diumenge va haver-hi comerços oberts amb descomptes, però també qui va optar per tancar en no poder col·locar les parades a la calçada.

La regidora de Comerç, Rosa García, ha explicat que "molt de l'ambient es va concentrar dissabte, moment en el qual hi va haver molta més gent que altres anys". "Van haver-hi actes de manera contínua, i el cert és que la gent anava sortint al carrer per assistir-hi: des del matí, quan va fer-se la inauguració, fins a la desfilada de moda, el teatre o la xaranga", ha afirmat. "Diumenge, hi va haver firaires que ens van demanar sí hi havia l'opció de posar-se al passeig amb les entitats i vam col·locar una carpa, estaven contents, va estar molt bé", ha apuntat la regidora. 

La Fira de Sant Martí és una festa destinada al comerç que es fa cada any al novembre. Enguany, l'Ajuntament de Puig-reig no va poder tallar el trànsit perquè la titular de la via és la Diputació de Barcelona, que els va comunicar que la jornada electoral obligava a mantenir-la oberta. "No ha estat una decisió de l'ajuntament, la UBIC va poder valorar si preferien canviar de cap de setmana o d'ubicació, donades les circumstàncies i la impossibilitat de tallar la travessera", ha explicat la regidora. Finalment, es va optar per fer fira dissabte i obrir portes diumenge, cosa que va concentrar el públic als comerços durant el matí i la tarda el primer dels dies de la programació i va fer afluixar les vendes el segon. 

La resta d'activitats previstes per diumenge van poder-se celebrar-se sense obstacles i amb molt bona afluència de públic, com  la cercavila de gegants amb desenes de persones i colles vingudes d'arreu del territori. "No vam poder tallar la via, sinó que vam desviar per trams els cotxes durant la cercavila", ha indicat Garcia. També van fer-se de manera reeixida el 41è Concurs de Pintura Ràpida amb més d'una quarantena de participants i el vermut "Sant Martini" a la plaça Mestre Badia. "Estem satisfets, el vermut va anar molt bé, amb molta gent. També va estar molt bé el teatre de la tarda, que tenia un format diferent en què el públic gairebé va poder formar part de l'obra", ha dit la regidora. 

Aquest dilluns es va celebrar el taller de cuina infantil Masterxef en una de les darreres activitats de l'edició d'enguany de la Festa de Sant Martí. Més d'una trentena de nenes i nens van poder-se sentir cuiners, cuineres i concursants per un dia. "Una lliçó magnífica de treball en equip i de col·laboració que es va poder portar a terme gràcies a la Silvia i a l'Enric de La Forkilla", ha valorat el consistori. Els petits participants van haver de córrer i fer ús de l'enginy per trobar els ingredients i preparar una pizza que, posteriorment, es van poder endur a casa. També va inaugurar-se el nou espai urbà per a joves a l'Avinguda 1 d'Octubre. 
 

Fira de Sant Martí a Puig-reig, dissabte. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Estrena d'himne a Puig-reig

Puig-reig va estrenar dissabte un himne propi durant la Festa de Sant Martí. Quim Puig n'ha fet la lletra i el pianista de l'Escola de Música i director de la banda, Xavi Guitó, hi ha posat la música. "Esperem que sigui tradició i arreli per poder-lo sentir molts anys", segons el regidor de Cultura Jesús Subirats.

L'estrena de l'himne va tenir durant la inauguració de la fira, a càrrec de membres de la banda de l'escola municipal de música. 
 

Públic de totes les edats a la Fira de Sant Martí de Puig-reig, dissabte. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a