Berga recupera la revetlla de Cap d'Any al pavelló vell, que no es feia des de l'any 2012

Les actuacions de Thug Life Band i Dj Weah conformaran l'oferta festiva d'una nit en què Ajuntament de Berga i clubs esportius volen atraure un públic ampli, major de 16 anys, amb un aforament màxim de 980 persones

11 de novembre del 2019
Actualitzat el 12 de novembre a les 9:35h
Presentació de la Revetlla de Cap d'Any a Berga.
Presentació de la Revetlla de Cap d'Any a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga tornarà a tenir festa de Cap d'Any gràcies a la iniciativa de l'Ajuntament i la col·laboració amb els clubs esportius de la ciutat (Handbol Berga, Bàsquet Berga i CE Berga). Tot plegat, per recuperar l'organització d'aquesta festa que feia 8 anys que no es feia. Les actuacions de Thug Life Band i Dj Weah, al pavelló vell, conformaran l'oferta que es posarà a disposició de totes les persones majors de 16 anys que vulguin gaudir de la nova entrada d'any a la capital berguedana. 

La regidora de Festes del govern de la CUP, Roser Valverde, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que, des del consistori, "la idea de recuperar el Cap d'Any va sorgir perquè, des de fa anys, hi havia una important manca d'oferta d'oci festiu a la ciutat, coincidint amb aquesta data". "Davant la demanda que hi hagués una revetlla de Cap d'Any, ens vam posar a treballar per tirar endavant aquesta proposta", ha dit. La iniciativa s'impulsa conjuntament des de les àrees de Joventut i Festes, perquè "no només sigui una festa enfocada cap al jovent, sinó que sigui una festa pel públic en general; que tants veïns i veïnes com sigui possible participin de la revetlla". Com en les diferents festes que es promouen des de l'Ajuntament, la proposta s'acompanyarà d'una campanya per al consum responsable de l'alcohol i contra les violències masclistes. 

La intenció és, segons ha apuntat Valverde, poder-ho acabar "de vestir" de cara a properes edicions, un cop comprovada l'acollida dels berguedans i berguedans. A Berga no hi havia revetlla de Cap d'Any al pavelló vell des que es va donar la benvinguda a l'any 2012. 

El regidor de Joventut, Isaac Santiago, ha valorat la col·laboració amb les entitats per una iniciativa que dona l'oportunitat als joves de poder gaudir del Cap d'Any a prop de casa. L'obertura de portes serà a dos quarts d'una de la nit amb una primera actuació del grup de versions local Thug Life Band. Més tard, serà Dj Weah, un conegut punxadiscos de la comarca, qui amenitzarà la festa fins ben entrada la matinada.  Hi haurà servei de bar i guarda-robes, així com photocall i barra de còctels sense alcohol. 

L'aforament serà de 980 persones, de les quals s'espera vendre fins a 800 entrades anticipades. Aquestes es poden comprar en diferents establiments de la ciutat ja a partir d'aquest dilluns. 

Els clubs esportius, que normalment ja col·laboren amb altres activitats a la ciutat, s'encarregaran de les barres del bar i el guarda-robes. "D'aquesta manera, apostarem per uns preus assequibles a l'abast de tothom", ha explicat Lluís Minoves, vicepresident i secretari del CE Berga, de futbol. Per la seva banda, Mònica Duran, secretària de l'Handbol Berga, ha afegit que des dels clubs esportius també s'impulsarà el Punt Lila, contra la violència masclista, motiu pel qual també rebran una formació prèvia. Aquesta serà una formació oberta a tothom del club, independentment que participi o no en la revetlla, ha destacat Duran. Així mateix, els responsables de les barres es formaran en consum responsable.

Les barres funcionaran amb vasos d'un euro que es podran retornar, i seran reemborsats, al final de la nit.

En la presentació d'aquest dilluns hi han intervingut, a més a més, el president del CE Berga, Lluís Toran, i el secretari del Bàsquet Berga, Pere Picas, que han valorat positivament la col·laboració de les entitats amb el consistori. 

La festa durarà fins a dos quarts de 6 del matí, moment en què s'activarà el servei de neteja "perquè els veïns i veïnes s'ho trobin tot net de bon matí", ha apuntat Isaac Santiago. Hi haurà un servei de seguretat que estarà present a les entrades i sortides del pavelló vell tota la nit. Així mateix, la Policia Local patrullarà la zona, "no només l'espai més proper al pavelló, sinó les parts una mica més allunyades, sobretot en matèria de prevenció de violència masclista, perquè és on aquestes agressions es produeixen més sovint", ha alertat la regidora Roser Valverde.

El pressupost destinat a la revetlla de Cap d'Any, per part de l'Ajuntament de Berga, serà de 13.222 euros. 

Venda anticipada d'entrades

L'entrada anticipada costarà 10 euros i a taquilla, 15 euros. La compra de l'entrada inclou una aigua gratuïta, que podrà reomplir-se amb una font que es col·locarà a l'exterior del pavelló, i xocolata amb xurros que es posarà a disposició dels assistents també a l'exterior del recinte esportiu amb la presència d'una food truck. Les entrades ja es poden comprar a l'Oficina de Turisme de Berga, l'Oficina Jove del Berguedà, a Cal Negre, Bar del Pepe, l'Okio, el bar del pavelló i el del camp de futbol. 
 

Els regidors de Festes i Joventut, Roser Valverde i Isaac Santiago, han presentat la iniciativa amb representants de les entitats esportives. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a