Dones i periodisme, eix d'una nova edició del Fòrum 10 de Ràdio Puig-reig

Neus Bonet, Xantal Llavina, Sor Lucia Caram, Núria Picas o Bel Olid seran algunes de les convidades d'enguany

08 de novembre del 2019
Actualitzat el 09 de novembre a les 12:09h
Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes, una de les convidades d'enguany.
Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes, una de les convidades d'enguany. | Pilar Màrquez Ambròs
Un any més Puig-reig comptarà durant el mes de novembre amb una nova edició del prestigiós Fòrum 10 Comunicació. Enguany el tema general de les jornades girarà al voltant de la dona i els mitjans de comunicació i hi han estat convidades periodistes destacades de l'àmbit nacional i dones mediàtiques i del món de la comunicació. Neus Bonet, Xantal Llavina, Sor Lucia Caram, Núria Picas o Bel Olid seran algunes de les convidades que parlaran sobre les dones en el periodisme i la comunicació en aquestes jornades. Totes les xerrades (8, 12, 15 i 29 de novembre) es faran a les 9 del vespre a la sala d'actes Doctor Llaverias de Puig-reig i les moderarà Josep Genescà.

El Fòrum 10 Comunicació, que s'organitza a Puig-reig des de fa 29 anys, es posa de nou en marxa aquest divendres. Avui el Fòrum 10, sota el lema "La revolució dels mitjans", comptarà amb la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, Àngels Blasco, i la periodista de Catalunya Ràdio i TV3, Xantal Llavina, com a convidades. També hi intervindrà l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba. 
 
Creat el 1991 a Puig-reig, el Fòrum 10 Comunicació ha rebut al llarg de tots aquests anys el reconeixement i el suport d'entitats i institucions catalanes. Històricament ha tractat, i segueix tractant, temes relacionats amb la comunicació amb ponents reconeguts. L'assistència és oberta i gratuïta. "És una fórmula que fa que el nom de Puig-reig sigui ben present i ho sigui per un fet cultural rellevant. Les jornades són una aula universitària, classes que ens porten a casa", ha dit Genescà.

"Són periodistes que ens venen a explicar la seva professió i l'èxit que han tingut, les persones que han vingut fins ara al Fòrum 10 són gent amb èxit, això és el que volem que se'ns encomani a tots", ha apuntat Josep Genescà. Les diferents xerrades es podran seguir en directe per Ràdio Puig-reig al 107.3 i al web de l'emissora.

En aquesta edició, Josep Genescà, l'ànima de l'organització del Fòrum 10, explica que "fa 25 anys en les mateixes jornades ja ens vam plantejar quina era la importància i el paper que tenien en aquells moments les dones en el món de la comunicació". "Els temps han canviat però la lluita de la dona per assolir el lloc que li correspon a la societat continua i, des del Fòrum 10, volem saber quin és el paper i què fan i han fet els mitjans de comunicació per donar-los un major rol", ha dit. Aquestes jornades sobre comunicació sempre han tingut el suport de l'Ajuntament de Puig-reig i la col·laboració de diferents institucions, "però els últims anys han comptat amb un important patrocini, el de la Diputació de Barcelona, que les fa possible econòmicament", ha relatat Genescà. Les jornades del Fòrum 10 són punt de referència pels temes sobre els quals ha permès reflexionar, per la seva pluralitat i, sobretot, pels ponents que hi han participat. 
 

El director de Ràdio Puig-reig i impulsor del Fòrum 10, Josep Genescà. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Després d'avui, Puig-reig tindrà la propera cita amb el Fòrum 10 dimarts 12 de novembre. S'hi parlarà dels àmbits socials i professionals de les dones periodistes. Hi intervindran la periodista de Catalunya Ràdio i degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Laura Martínez, i la presidenta de l'Associació de Dones Periodistes, Marta Corcoy. "Volem que ens ajudin a retratar el paper de la dona en els mitjans de comunicació", ha insistit Josep Genescà.

Divendres 15 el tema central de debat seran els mitjans de comunicació "com a via per assolir reptes" amb la comunicadora i activista social, Lucía Caram, i l'atleta, comunicadora i diputada del Parlament, Núria Picas. El Fòrum 10 Comunicació es clourà el divendres 29 amb una xerrada de l'escriptora, traductora i col·laboradora de diferents mitjans de comunicació, Bel Olid, sobre la dona i els mitjans de comunicació més enllà d'un títol. 

Consulta aquí la programació del Fòrum 10 Comunicació.
Arxivat a