Oci

La General de Berga reobrirà el 23 de novembre

La voluntat de la nova gestió, formada per quatre empresaris berguedans, és la de fer una renovació a la sala, tant en disseny com en programació

La General de Berga (arxiu). | La General/Facebook
per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 8 de novembre de 2019 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La sala de festes La General de Berga reobrirà les portes al públic el proper 23 de novembre, després que el passat mes d'agost les tanqués sense cap previsió immediata de futur i amb perspectives incertes. La nova direcció estarà capitanejada per 4 empresaris berguedans amb experiència en el sector de l'oci i la restauració`que properament, asseguren, donaran més detalls del projecte.

La voluntat de la nova gestió és la de fer una renovació a la sala, tant en disseny com en programació, "per tal de convertir-la en un espai de referència del seu àmbit al Berguedà", segons afirmen aquests nous arrendataris en un comunicat. "Amb la intenció que la ciutat i la comarca no segueixin orfes d'oci nocturn de qualitat, la previsió és obrir amb pocs canvis visibles, a l'espera de poder-los fer a principis de l'any vinent, però sí que amb novetats en quant a programació", apunten.
 
L'objectiu dels nous gestors és aconseguir fer de la General un nou espai polivalent de la ciutat, apte per diferents públics i franges d'edat i on se celebrin esdeveniments de caire no només estrictament musical. La cultura, l'esport i oci nocturn seran els tres pilars sobre els quals girarà l'oferta d'aquest mític i ja històric espai del centre de la ciutat.
 
Segons els empresaris que assumeixen la nova gestió de la sala de festes, "l'espai ofereix moltíssimes possibilitats gràcies a les diferents sales de les que disposa i, en conseqüència, els diferents ambients que permet generar. A més, té un perfecte condicionament acústic i la seva ubicació, al centre de la ciutat, es converteix en ideal tan per arribar-hi a peu com en cotxe". Entre altres, es plantegen també la idea d'oferir la sala per a esdeveniments privats.
 
Fer de la nit de cap d’any una gran festa, el primer gran repte
 
El nou equip ha anunciat que la General comptarà amb una persona que farà la funció de dinamitzadora i programadora. Les directrius marcades són, segons això, "generar un pol d'atracció per la gent de Berga i comarca que tingui ganes de gaudir de la nit berguedana ja sigui ballant o sentint en directe grups de petit format del panorama musical català". Ara, però, tots els esforços se centren en organitzar una nit de Cap d’Any per a tothom.
 
La General amb un aforament per a més de 400 persones, compta amb més de 30 anys d'història i ha estat fins ara un referent de l'oci nocturn, programant de manera continuada concerts de petit format i sessions amb punxadiscs nacionals. Fins el seu tancament, a finals d'estiu d’aquest any, era l'única discoteca-local de la comarca que cobria la franja horària de 3 a 6 de la matinada els divendres i dissabtes.

 

Participació