Sant Julià de Cerdanyola aspira a consolidar la Fira Faia en la seva quarta edició

La mostra d'artesania i productes de proximitat se celebrarà el proper dissabte 7 de desembre

07 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:07h
Parades d'artesania i agroproductors a la Fira Faia (arxiu).
Parades d'artesania i agroproductors a la Fira Faia (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Sant Julià de Cerdanyola ha presentat ja la quarta edició de la Fira Faia, una fira d'artesans i productes de proximitat que està directament lligada amb l'emblemàtica Fia Faia, la festa del solstici d'hivern que es fa al municipi i també a Bagà i que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. La fira d'artesania es celebrarà el dissabte dia 7 de desembre.
 
L'alcalde Agustí Elias ha destacat la importància de la fira, tant per al poble com per a la festa de la Fia-Faia, patrimoni de la humanitat conjuntament amb la resta de falles del Pirineu. També ha explicat que aquesta edició ha de suposar la consolidació de la mostra, que quatre anys després de la seva estrena espera repetir el mateix èxit que en les anteriors edicions, amb un augment dels artesans i paradistes que hi volen participar, més d'una vintena, i també amb un augment de la gent que la visiti.
 
L'alcalde ha convidat a tothom a pujar a Sant Julià de Cerdanyola el dia 7 de desembre a gaudir d'una fira plena d'activitats en un bonic entorn com és la plaça de l'Església de Sant Julià de Cerdanyola i, per tant, a conèixer una mica més sobre la festa la Fia Faia.

Elias ha fet públic també el cartell d'enguany, dissenyat per un jove local, Andreu Martí.

Entre les activitats de la fira, hi haurà música folk amb la Berguedana de Folklore Total, de dos quarts de 5 a dos quarts de 8 del vespre, així com diversos actes culturals. A les 5 de la tarda, es presentarà el llibre "Atles de les festes del foc dels Pirineus" d'Òcar Vallverdú i Lluís Ràfols, publicat per l'editorial El Dimoni Pelut. Tot seguit, es farà un taller de dibuix i manualitats, i l'entrega de premis del concurs de cartells de la Fia Faia. 

A les 6 de la tarda, es presentarà el projecte educatiu de l'escola l'Albiol "Apadrinem la Fia Faia" i, més tard, s'oferirà un tast de formatge amb codonyat i vi de missa, a càrrec del grup de gent gran del centre cívic, l'escola l'Albiol i l'Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola. 

Un dels moments més esperats serà l'encesa d'una Fia Faia amb repic de campanes i cantada de la cançó de la festa, així com amb ball i música al voltant del foc. L'exposició de fotografies presentades al Concurs de Fotografia de la Fia Faia 2019 es podrà visitar durant tota la tarda en el marc del programa d'activitats.

Consulta aquí la programació de la 4a Fira Faia de Sant Julià de Cerdanyola.
 

Cartell de la mostra obra d'Andreu Martí. Foto: Cedida

Arxivat a