Eleccions espanyoles 10-N

Berga facilita que el 10-N els veïns puguin accedir als centres de votació amb el bus urbà

Consulta aquí els horaris

per NacióBerguedà, Berga, 6 de novembre de 2019 a les 17:55 |
Bus urbà de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga habilitarà el servei de bus urbà durant la jornada electoral del 10 de novembre, tal com va fer en les darreres convocatòries d'eleccions generals i municipals, respectivament. Es tracta d'un servei de caràcter extraordinari que pretén facilitar el desplaçament de la ciutadania als col·legis electorals de la ciutat fent ús del transport públic.

El consistori i l'empresa gestora del servei han acordat repetir la posada en funcionament del bus durant el matí per a què els veïns i veïnes puguin exercir el dret a vot durant la convocatòria electoral que se celebrarà el pròxim diumenge per escollir els representants del Congrés dels diputats i el Senat. Els col·legis electorals establerts al municipi són: l'Oficina d'Hisenda, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l'Escola Municipal de Música, el Pavelló de Suècia, l'Oficina de BRG Serveis, l'Hotel d’Entitats, l'institut Guillem de Berguedà, l'Escola Santa Eulàlia, l'Escola La Valldan i Cal Rosal.  
 
Servei matinal de bus urbà 

 
El servei de bus urbà oferirà tres itineraris i estarà en funcionament des de les 9 del matí fins a les 2 del migdia. Cada trajecte tindrà una durada aproximada de 45 minuts, ja que es preveu que l'autobús faci parades més llargues de les habituals davant de les seus electorals o en zones properes a les mateixes per tal que els veïns i veïnes puguin votar i tornar a fer ús del bus per tornar a casa.  
 
Línia 1 - Ciutat (Vermella)
 
La Línia 1 - Ciutat (Vermella) és la que recorre el centre urbà de la ciutat i oferirà tres trajectes que iniciaran el seu recorregut a la Plaça de la Creu a les 9:00h, a les 11:15h i a les 13:30h, respectivament. Aquesta línia també arriba a la zona del Polígon Industrial de La Valldan (Fullaracs) i s’aturarà davant o en punts propers dels col·legis electorals situats al Pavelló de Suècia, BRG Serveis, l'Hotel d’Entitats, l’IES Guillem de Berguedà i les escoles de Santa Eulàlia i La Valldan. Els trajectes d'aquesta línia també inclouen una parada a la residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes) per donar servei als usuaris i usuàries del centre residencial de la tercera edat.    
 
Línia 3 – Casampons (Verda)
 
La ciutadania podrà fer ús de la Línia 3 – Casampons (Verda) que dona servei a les zones de la Serra de Casampons i Els Pedregals. En aquest cas, s'oferiran dos trajectes que començaran a les 9:45h i a les 12:00h des de la Plaça de la Creu i que pararan a prop dels punts de votació situats a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l’Escola Municipal de Música de Berga, el Pavelló de Suècia, BRG Serveis, l’Hotel d’Entitats, l’IES Guillem de Berguedà i l’Escola Santa Eulàlia.
 
Línia Cal Rosal (Groga)
 
L'antiga Línia Groga suprimida l'abril de l'any passat es restablirà de forma excepcional per donar servei als usuaris i usuàries que tinguin assignat el col·legi electoral de Cal Rosal. Tanmateix, aquesta línia també permetrà arribar a les seus ubicades a Hisenda, l'Hotel d’Entitats, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l’IES Guillem de Berguedà i l'Escola Santa Eulàlia. L'antiga Línia de Cal Rosal (Groga) inclourà dos trajectes que iniciaran el recorregut a la Plaça de la Creu a les 10:30h i a les 12:45h.  
 
A continuació, podeu consultar l'horari del servei de bus excepcional de la jornada electoral del 10-N.

 

Horari de bus urbà pel 10-N.

 

Participació