El pressupost participatiu de Berga recull més de mig centenar de propostes

El procés ha entrat ara en una segona fase on els serveis municipals faran la valoració de les diferents idees

06 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:41h
La regidora de Participació Popular, Roser Valverde.
La regidora de Participació Popular, Roser Valverde. | Pilar Màrquez Ambròs
La fase inicial dels pressupostos participatius de Berga per al 2020 ha permès recollir 56 propostes. Una xifra que la regidora de Participació Popular, Roser Valverde, assegura que ha complert amb escreix amb les expectatives. "Estem molt contents, no ens esperàvem rebre tantes propostes el primer any, ara encetem un procés de valoració, algunes idees s'agruparan perquè fan referència a les mateixes qüestions", explica Valverde. 

Els serveis municipals de l'Ajuntament de Berga valoraran les propostes presentades del 4 al 22 de novembre per comprovar el compliment dels criteris establerts i determinar la seva viabilitat tècnica, econòmica i jurídica. Les persones majors de 16 anys empadronades a Berga podran votar presencialment les propostes que passin el tall en diferents espais i horaris, del 2 al 15 de desembre. 

Roser Valverde posa en valor que, de les 56 propostes que ara s'estudiaran, "n'hi ha que estan súper ben treballades". Segons la regidora, "hi ha persones que ens han vingut a fer una consulta prèvia perquè els ajudéssim a omplir el formulari". Entre les idees que s'han fet arribar a l'ajuntament, tant per part de ciutadans a títol individual com de les entitats, hi ha "diverses propostes de millora urbana, d'adequació de voreres, d'accessibilitat per a persones de mobilitat reduïda i millores en equipaments", ha avançat Valverde. "N'hi ha d'inassumibles com fer una estació d'autobusos, que no depenen de l'ajuntament, però la valoració general és molta bona", ha explicat la regidora.

"Una altra part positiva és que, més enllà de la votació dels pressupostos participatius, podem prendre nota també de tot el que són qüestions de millora de la via pública i que seria interessant tirar endavant", ha afegit. 

La regidoria de Participació Popular valora que, entre qui han fet arribar propostes del 9 d'octubre al 3 de novembre, hi hagi tant el que són ciutadans a títol individual com entitats. "Ens feia patir que només en presentessin les entitats, perquè volíem que els ciutadans també s'hi sentissin interpel·lats", ha exposat. 

Les propostes que acabaran passant el filtratge de viabilitat tècnica i econòmica, que finalitzarà a final de mes, són les que plantegen projectes d'inversió en equipaments o espais públics, sempre que siguin de competència municipal. Cada plantejament acceptat ha tenir un cost econòmic aproximat mínim de 1.000 euros i màxim de 20.000 euros, perquè la intenció de l'ajuntament és poder encabir més d'una proposta amb la partida de 30.000 euros. Una de les diferents propostes que s'han presentat des d'alguna de les associacions de veïns de Berga és la càmera de videovigilància de la serra de Casampons, tal com ha explicat el president d'aquesta entitat veïnal a a aquest diari a principis d'aquesta setmana. 
Arxivat a