Foment del Treball defensa la importància del polígon d'Olvan per reindustrialitzar el Berguedà

Josep Sánchez Llibre s'ha reunit aquest dimecres amb la junta directiva de l'ACEB i s'ha compromès a reivindicar aquest gran projecte pendent davant de les administracions catalanes

06 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:06h
Josep Sánchez Llibre amb la junta de l'ACEB aquest migdia.
Josep Sánchez Llibre amb la junta de l'ACEB aquest migdia. | Pilar Màrquez Ambròs
Foment del Treball ha pres aquest dimecres el compromís de fer-se seva la reivindicació de la junta directiva de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) segons la qual enllestir el polígon comarcal d'Olvan ha de ser una prioritat pel futur del territori. Així ho ha explicat el president de la principal patronal catalana, Josep Sánchez Llibre, aquest migdia a Berga, després d'una reunió de treball a la seu de l'ACEB. 

Josep Sánchez Llibre ha afirmat que el polígon "des del nostre punt de vista hauria de ser un pulmó industrial per poder reindustrialitzar el Berguedà i un nexe d'unió amb el Bages i Osona". En aquest sentit, Sánchez Llibre ha defensat que, en una comarca com el Berguedà que aposti pel turisme i la indústria, "aquest polígon ha de ser un incentiu important" de creixement.

Josep Sànchez Llibre s'ha compromès amb el president de l'ACEB, Josep Maria Serarrols, a fer-los costat en les reivindicacions pel polígon. "Nosaltres els ajudarem en tots aquells temes que siguin importants, fent servir la nostra influència davant de les administracions catalanes per intentar que la indústria tingui un pes específic important per aquesta comarca en el segle XXI", ha dit el president de Foment del Treball.

"La fibra òptica està arribant, pensem que també serà un element innovador molt important perquè aquesta comarca no sigui única i exclusivament de pas", ha apuntat Sánchez Llibre, que ha defensat que cal aprofitar uns terrenys industrials "com els que té el Consorci del Polígon Rocarodona-Olvan", per tal que esdevinguin "un aspecte específic important" no només pel desenvolupament econòmic industrial de la comarca, sinó també per la Catalunya central. "Jo vinc de la indústria, sóc industrial, i tot el que sigui fomentar la indústria, complementant-ho amb el turisme, ho considero molt important", ha dit.
 

Un moment de la reunió entre Foment del Treball i l'ACEB. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Els treballs d'urbanització del Polígon Comarcal Rocarodona-Olvan van quedar aturats el 2011. Actualment, el Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament d'Olvan s'han reunit amb l'Incasòl per començar a tramitar l'entrada al consorci promotor de l'ens comarcal amb l'objectiu d'agilitzar el projecte i alliberar al consistori de part de la càrrega econòmica que aquest suposa. La reunió entre Foment del Treball i l'ACEB ha continuat amb un dinar de treball on es parlarà i s'exposaran altres de les inquietuds del teixit econòmic de la comarca.
Arxivat a