Esquerra Berga demana un procés de participació per triar la ubicació de l'estació de busos el juliol de 2020

La moció, que es presentarà aquest dijous al ple, proposa que es cridi a votar a tota la ciutadania a partir dels 16 anys

06 de novembre del 2019
Actualitzat a la 13:19h
Els autobusos disposen ara de poc espai a la zona on ara hi ha l'actual baixador  al passeig de la Pau (arxiu).
Els autobusos disposen ara de poc espai a la zona on ara hi ha l'actual baixador al passeig de la Pau (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Esquerra Berga portarà a debat al ple d'aquest dijous una moció que busca obtenir el compromís del govern de la ciutat de Berga per engegar "un procés participatiu" per la construcció de l'estació d'autobusos que finalitzi l'estiu de 2020. El document demana posar en marxa un procés de participació i elaborar un calendari, "per tal que es pugui prendre una decisió sobre la ubicació i el projecte d'estació al ple de juliol de 2020".

La moció, a la qual ha tingut accés aquest diari, també proposa que "el procés culmini amb una votació on es cridi a tota la ciutadania a partir dels 16 anys i que resideixi a Berga". Esquerra considera que un procés participatiu d'aquestes característiques ha de comptar "amb una explicació i informació profunda, entenedora i transparent de tots els projectes possibles, per tal de permetre una participació real". 

La construcció de l'estació d'autobusos és una de les grans assignatures pendents de la ciutat de Berga. El conseller de Territori, Damià Calvet, va assegurar en plena campanya electoral del 26-M que la Generalitat disposava dels diners per la mateixa però que li calia conèixer abans la ubicació escollida per l'Ajuntament de Berga perquè aquest projecte pogués tirar endavant.

Les dues opcions que hi ha sobre la taula són la Rasa dels Molins o la Font del Ros, si bé el mes d'agost, el ple de l'Ajuntament de Berga va aprovar ja el Pla de Millora Urbana PMU-P24 del carrer Pere III que té per objectiu connectar el parc central de la Rasa dels Molins amb la ronda sud de la ciutat i la C-16 i que, entre altres, permet al consistori disposar gratuïtament dels terrenys on podria situar-se aquest equipament si aquesta fos finalment la ubicació escollida. 
Arxivat a