La fira de Sant Martí ocuparà només dissabte la travessera urbana de Puig-reig amb motiu del 10-N

Diumenge els comerços del poble obriran igualment portes però, per primera vegada, el consistori no podrà omplir de parades el bell mig dels carrers Major i Llobregat amb motiu de les eleccions espanyoles

06 de novembre del 2019
Actualitzat a les 12:37h
El president dels comerciants Toni Mujal i els regidors Rosa Garcia i Jesús Subirats.
El president dels comerciants Toni Mujal i els regidors Rosa Garcia i Jesús Subirats. | Pilar Màrquez Ambròs
Puig-reig celebra Sant Martí el pròxim cap de setmana, una festa destinada al comerç, amb exposició dels productes de les botigues, artesania, indústria i vehicles. En aquesta edició, l'Ajuntament de Puig-reig no podrà tallar, diumenge, el trànsit de la travessera urbana dels carrers Major i Llobregat, per fer-hi fira al bell mig. El motiu és que se celebren les eleccions espanyoles del 10-N i la Diputació de Barcelona, la titular de la via, ja ha comunicat al consistori que aquesta travessera ha de mantenir-se oberta al trànsit. Mentre que dissabte sí que es podrà tallar el trànsit del centre de Puig-reig per situar-hi les parades, com és habitual, diumenge els botiguers obriran les portes dels seus establiments i faran els descomptes de fira però no hi haurà veles a la calçada. 

Aquesta és una situació excepcional que no havia passat mai, però el cert és que fa anys les fires es feien als pavellons esportius i, segons han apuntat la regidora de Comerç Rosa Garcia i el regidor de Cultura Jesús Subirats en roda de premsa, la mostra tampoc havia coincidit fins ara amb uns comicis. Sant Martí és la festa patronal de Puig-reig i es celebra els dies 9, 10 i 11 de novembre. Sigui com sigui, aquest 2019, Puig-reig presenta un ampli programa d'actes de Sant Martí amb propostes variades i novetats, per tal d'atreure un elevat nombre de persones de totes les edats al poble. Com sempre, s'hi esperen un centenar d'expositors entre comerciants, artesans i concessionaris. 

En aquesta edició, la inauguració firal, dissabte al migdia, anirà acompanyada de l'empresari Joan Ricard Ballarà amb motiu de la celebració dels 100 anys de l'empresa Ballarà. Els regidors Rosa Garcia i Jesús Subirats han destacat, entre altres, també la desfilada de moda a la plaça de la Creu amb col·laboració del comerç i el jovent de Puig-reig, el teatre al carrer i la xaranga que dissabte a la tarda recorrerà els bars que ofereixin la Tapa de Sant Martí. Diumenge, malgrat tot, hi haurà la XXXVIII trobada de gegants i cercavila i el vermut a la plaça Mestre Badia que animaran la jornada durant la qual tothom que ho vulgui podrà passejar entre botigues. Dilluns 11 és festa local i se celebrarà un taller de cuina i missa. 

Durant la festa, el poble segueix també la tradició d'escollir la Pubilla, la Dama, l'Hereu i el Fadrí, amb la participació en la votació de totes les entitats locals. La gala es fa dissabte a les 8 del vespre al pavelló d'esports. Enguany, la pubilla i l'hereu seran Marina Esclusa i Adrià Vilaseca, i la figura de la dama i el fadrí, l'ocuparan Jana Serra i Martí Pey. 

Cercatasques, novetat a la programació d'activitats

Una de les novetats d'enguany, segons ha afirmat el president de la Unió de Botiguers i Comerciants de Puig-reig, Toni Mujal, és el cercataques, en el qual diversos bar i restaurants del poble han elaborat una tapa especial coincidint amb la fira. Es farà dissabte a partir de les 6 de la tarda amb animació per part del grup la Xaranga Màgic. 

L'estrena de l'himne de Puig-reig

Puig-reig estrenarà també un himne propi durant la Festa de Sant Martí. El regidor Jesús Subirats ha explicat que fins ara el poble no tenia himne, de manera que s'hi ha volgut posar solució. Quim Puig n'ha fet la lletra i el pianista de l'Escola de Música i director de la banda, Xavi Guitó, hi ha posat la música. "Esperem que sigui tradició i arreli per poder-lo sentir molts anys", ha afirmat Subirats. L'estrena serà dissabte a les 12 del migdia, durant la inauguració de la fira, a càrrec de membres de la banda de l'escola municipal de música. 
Arxivat a