Míriam Nogueras (JxCat) a Berga: «El catalanisme mai ha regalat els vots a canvi de res»

La número dos de Junts per Catalunya el 10-N i vicepresidenta del PDECat ha visitat el Berguedà on s'ha reunit amb diversos empresaris i empresàries en el marc de la campanya electoral del 10-N

05 de novembre del 2019
Actualitzat a les 21:04h
Míriam Nogueras acompanyada de membres del PDECat i electes Junts per Berga.
Míriam Nogueras acompanyada de membres del PDECat i electes Junts per Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La número dos de la llista de Junts per Catalunya a Barcelona el 10-N i vicepresidenta del PDECaT, Míriam Nogueras, ha reiterat aquest dimarts a Berga, que el partit no donarà cap xec en blanc al Congrés per investir algú amb els seus vots. "Nosaltres no regalarem els vots a canvi de res, no és excusa que algú digui que es regalen els vots al PSOE per desemmascarar-lo", ha explicat. "Tots tenim molt clar què és i què ha fet el PSOE, no només aquests darrers mesos sinó els darrers anys. El catalanisme mai ha regalat els vots dels catalans a canvi de res", ha expressat Nogueras. "De fet, avui en un debat ens recordaven que ni el mateix Duran i Lleida regalava el vot a canvi de res", ha afegit.

"La situació és prou greu perquè tots siguem responsables d'allò que fem amb el nostre vot, tenim el govern legítim de Catalunya a la presó i a l'exili, avui a l'estat espanyol hi ha presos polítics", ha recordat la candidata de Junts per Catalunya.

En la visita al Berguedà, que serà l'acte central del partit a la comarca en la campanya del 10-N, Míriam Nogueras ha estat acompanyada pel president comarcal del PDECat, Jordi Selga, així com també de la candidata a la llista del Congrés per Barcelona, Monserrat Girbau, en representació del Moianés. També hi han estat, entre altres, el portaveu del grup municipal de Junts per Berga, Jordi Sabata, i diversos regidors de la formació a la ciutat com Ariadna Herrada i Vicenç Vegas, a més d'altres militants i simpatitzants. 

Míriam Nogueras s'ha reunit amb empresaris del clúster de productes de muntanya de Catalunya, i amb membres de Berga Comercial, l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) i la Cambra de Comerç. També està previst que durant la tarda visiti Veserkal, una empresa de transformació i mecanitzats dirigida i gestionada per empresàries del Berguedà, i participi en un sopar col·loqui a Puig-reig sobre els "Nous reptes de futur a l'emprenedoria i l'empresariat del Berguedà" al restaurant del Baixador on per finalitzar la vetllada s'obrirà un debat amb els assistents. 
 

Míriam Nogueras a Berga on s'ha trobat amb diversos empresaris. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"Hi ha reivindicacions que s'han fet eternes, no potser que les reivindicacions que venen de territori català quedin guardades durant anys al calaix dels ministeris espanyols. Catalunya és un país emprenedor i de progrés que mira d'actualitzar-se, per tant quan es parla de polítiques, socials, econòmiques, culturals i tecnològiques, nosaltres tenim clar que el millor futur al qual pot aspirar Catalunya és un estat propi, és la independència", ha afirmat Míriam Nogueras en l'atenció als mitjans que s'ha fet al passeig de la Indústria de Berga.

"És imprescindible parar l'orella per fer política, la gran feina que fan els polítics és aquella que no es veu quan estàs assegut a l'escó, poder copsar les inquietuds de la gent en tots els àmbits. Donat que les polítiques que reivindiquem des de fa molt temps no tenen cap mena de resposta per part de l'Estat, és imprescindible que tinguem molt clar quin és el model del país, no només el que ens podem imaginar nosaltres, sinó també el que s'imagina la gent, per poder fer les polítiques que més encaixin amb la societat", ha explicat. 

"Abascal va tenir problemes per no quedar molt tou al costat de Pedro Sánchez"

Míriam Nogueras també ha fet referència al debat electoral d'anit a TVE. "Es resumeix amb una paraula i és vergonya; la inutilitat dels partits espanyols és cada dia més aclaparadora", ha dit Nogueras. "El senyor Abascal (Vox) va tenir problemes per no quedar molt tou al costat del senyor Pedro Sànchez", ha lamentat.

Nogueras s'ha mostrat molt crítica amb les declaracions del líder socialista. "Pedro Sánchez s'ha passat per l'arc de triomf la separació de poders quan ha dit que s'ocuparà de portar el president Puigdemont a Espanya, i de posar-lo davant de la justícia; quatre països ja han dit que els delictes pels quals volen extradir-lo no existeixen", ha apuntat. 
Arxivat a