Els veïns de Casampons continuen reclamant més vigilància i inversió a la zona

Demanen una càmera per dissuadir als lladres de robatoris com els que dissabte van afectar tres domicilis de la urbanització, i també es mostren preocupats per una casa ocupada que genera inseguretat

05 de novembre del 2019
Actualitzat el 06 de novembre a les 4:07h
Vista de la serra de Casampons de Berga (al fons de la imatge).
Vista de la serra de Casampons de Berga (al fons de la imatge). | Pilar Màrquez Ambròs
Els veïns de Casampons de Berga continuen reclamant una càmera de videovigilància que eviti les onades de robatoris a la urbanització i, en general, més inversió a la zona. Ho ha explicat el president de l'Associació de Veïns de Casampons, Joan Boixader, després que dissabte aquesta urbanització tornés a patir tres robatoris en domicilis en un mateix dia, un fet que preocupa els residents de l'àrea perquè no és la primera vegada que passa quelcom similar. "A l'Ajuntament de Berga no ens fan gens de cas, la instal·lació d'una càmera seria una mesura dissuasiva pels lladres, però fins ara no ens n'hem sortit, d'entrada ens donaven llargues i deien que ho havia d’aprovar la junta de seguretat, però després el problema va ser que no hi havia diners", ha explicat Boixader. La càmera tindria un cost d'entre 3.000 i 4.000 euros, segons estimen els veïns. 

Fa tres o quatre anys que els veïns denuncien un augment dels robatoris a les cases. Tot just el novembre de l'any passat va haver-hi una onada de casos en els quals, com ara, els lladres van entrar a les cases quan no hi havia ningú, de forma molt ràpida, i se'n van endur joies, diners i altres objectes de valor sense que es poguessin detenir els culpables.  La urbanització de Casampons disposa només d'una entrada i sortida a la zona residencial, el pont que travessa la C-16 just per davant de la caserna de la Guàrdia Civil. Per això es creu que una càmera en aquest punt "dissuadiria" els delinqüents i, en cas que això no fos així, serviria, per exemple, per identificar-ne les matrícules. 

Una de les mesures que han pres darrerament els veïns per reclamar de nou la càmera de videovigilància ha estat presentar aquesta proposta, com a associació veïnal, al procés de pressupostos participatius. L'Ajuntament de Berga va tancar diumenge el termini per presentar les propostes per a la primera edició dels pressupostos participatius de la ciutat, una iniciativa que permetrà destinar 30.000 euros als projectes suggerits per ciutats i entitats que surtin escollits en una votació popular.

Amb tot plegat, Joan Boixader ha afirmat que els robatoris de domicilis no són l'únic motiu pel qual els veïns de la zona se senten abandonats pel consistori. "Hi ha diversos temes que ens preocupen, hi ha el tema de la seguretat quant als robatoris, però ara mateix també hi ha una casa amb okupes, són persones molt conflictives que utilitzen una de les cases tancades com a esbarjo i no s'hi està fent res", ha dit. A banda, els veïns reclamen millores en la neteja viària i més inversions en millora a la via pública, com per exemple, amb la poda d'arbres i cables i pals de la llum en mal estat.

"Llevat de l'asfaltat que era molt necessari i que no s'havia fet en 30 anys, fa més de 8 anys que no hi ha cap mena d'inversió a la serra de Casampons", ha lamentat. 

Preocupació pels okupes i demanda de millores

Els veïns tenen programada una reunió "genèrica" per dilluns que ve amb el regidor d'Urbanisme i Via Pública, Aleix Serra, on asseguren que volen tractar les diverses qüestions que els preocupen. "Fa un mes i mig ja ens hi vam trobar, i li vam comentar tot el llast de l'altra legislatura, volem debatre-ho, demanar de nou la càmera de seguretat i alguna solució per la casa ocupada, ens estan punxant l'aigua i la llum, sabem que són persones que tenen antecedents, i utilitzen l'immoble per fer festes als vespres, és un tema aliè a una ocupació per raó ideològica o de necessitat", ha apuntat Joan Boixader. En la trobada amb el regidor també reclamaran les millores que consideren que hi ha pendents a la via pública. 
Arxivat a