Esquerra reivindica Junqueras en l'acte de campanya electoral del 10-N a Puig-reig

Unes 80 persones assisteixen a la presentació dels llibres "Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures" de Sergi Sol i "Contes des de la presó" del mateix president d'Esquerra a la sala Doctor Llaverias

Redacció
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 18:17h
Acte central de campanya d'ERC a Puig-reig.
Acte central de campanya d'ERC a Puig-reig. | Cedida
Una vuitantena de persones ha assistit aquest dissabte a Puig-reig a l'acte central al Berguedà de la campanya d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per a les eleccions espanyoles del 10-N. Ha estat un acte polític íntim i molt emotiu a càrrec dels amics del líder republicà empresonat, just el dia que feia dos anys que va entrar a presó. S'hi han presentat els llibres Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures de Sergi Sol i Contes des de la presó del mateix Junqueras.

L'activitat, que s'ha desenvolupat a la sala Doctor Llaverias de Puig-reig, ha comptat amb l'animació del trobador Pep Picas i la presència de la delegada del govern a la Catalunya central, Alba Camps, i de la senadora i candidata Mirella Cortès. 

L'acte puigreigenc s'ha celebrat poques hores després del míting central d'ERC a Lledoners on la cúpula republicana ha defensat que són l'única força independentista amb capacitat per guanyar el 10-N i aconseguir el "sorpasso" a Ciutadans. 

Els llibres

El llibre de Sergi Sol, que fa just una setmana també va presentar-se a la ciutat de Berga, analitza i contextualitza, des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim del vicepresident Oriol Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana. Entre altres, tracta sobre la la precipitació del 20-S, la celebració del referèndum de l'1-O, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l'ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics, l'aplicació del 155, l'estratègia d'Esquerra per eixamplar la base de l'independentisme, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern. Amb la voluntat de reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d'Oriol Junqueras, el llibre vol ser també un homenatge i un nou clam per exigir el seu alliberament.

Així mateix, Contes des de la presó neix del vessant més familiar de Junqueras, que al llarg de la seva reclusió als centres penitenciaris d'Estremera, Lledoners i Soto del Real, no ha deixat d'enviar contes als seus fills, Lluc i Joana. Llegendes, curiositats científiques, experiments, històries i paraules de tendresa que els ha transmès a través de cartes. En total, recull trenta-set històries il·lustrades per una trentena d'artistes catalans. 
Arxivat a