Jesús Calderer relleva Ferran Civil al capdavant de la llista de CiU a Cercs

El dirigent d'Unió assegura que no es retira a causa de la sentència que el condemna a un any de presó, sinó perquè "tot ha de tenir final"

Aida Morales
17 de març del 2015
Actualitzat el 18 de març a les 12:09h
L'actual alcalde de Cercs, Ferran Civil, i l'alcaldable, Jesús Calderer
L'actual alcalde de Cercs, Ferran Civil, i l'alcaldable, Jesús Calderer | Aida Morales

L'actual alcalde de Cercs, Ferran Civil, i l'alcaldable i regidor, Jesús Calderer Foto: Aida Morales


Ferran Civil ha decidit, després de 24 anys al capdavant de l'Ajuntament de Cercs, no tornar-se a presentar com a alcaldable per Convergència i Unió (CiU) a les properes eleccions municipals del 24 de maig. Així ho ha declarat a NacióBerguedà, al considerar que, en aquest cas, tornar a ser candidat ja seria massa, i per la voluntat de donar el relleu a la seva mà dreta i tinent d'alcalde, Jesús Calderer, que actualment ocupa el càrrec de regidor d'Obres i Serveis, Comunicació i Serveis Socials al consistori. 

“Això estava decidit des de feina temps”, ha declarat el dirigent d'Unió Democràtica de Catalunya i fins el gener passat, també vicepresident primer de la Diputació de Barcelona. Segons ha explicat, el relleu, de fet, ja s'estava produint de manera natural a l'Ajutnament des de feia anys, ja que Calderer ocupava el lloc d'alcalde quan Civil havia de respondre a compromisos de l'ens supracomarcal. En aquest punt, l'encara alcalde de Cercs ja assegurat que no marxa per cansament, sinó perquè “tot ha de tenir un final” i “les coses no es poden eternitzar”. 

Per altra banda, Civil ha desmentit rotundament que la seva retirada al capdavant de la política municipal hagi estat precipitada per la darrera sentència que el condemna a un any de presó i vuit d'inhabilitació per un delicte urbanístic contra la ordenació del territori, pel haver autoritzat la construcció de tres naus industrials en un espai no urbanitzable. “No té res a veure amb la sentència”, ha assegurat, i ha precisat que es tracta d'una resolució que ja s'ha recorregut a l'Audiència de Barcelona, i que espera que s'acabi fixant a favor seu. A més, i segons ha precisat, la decisió definitiva de no continuar també ha coincidit amb la seva jubilació com a metge: “Aquesta setmana em jubilo, per tant, estava tot més o menys calculat”. 

 
Calderer agafa el relleu

El també militant d'Unió i actual regidor de l'Ajuntament de Cercs, Jesús Calderer, serà, d'aquesta manera, qui agafa el relleu del liderat del partit al municipi. A punt de fer els 50 anys, Calderer treballa al departament comercial de la mútua Asepeyo, i combina aquesta feina amb la de l'Ajuntament, que realitza a temps parcial. Així mateix, també ocupa el càrrec de vicepresident segon de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i de president de la Mancomunitat de municipis berguedans per a la biomassa.

Per a Calderer, que porta més de 15 anys al costat de Civil, els últims dels quals realitzant tasques de coordinació i representació al capdavant del consistori, es tracta d'un projecte esperançador. “A mi la gestió municipal m'encanta; m'ho passo molt bé i em fa molta il·lusió”, ha explicat a aquest diari. Una “il·lusió”, que assegura que el president d'Unió al Berguedà li va començar a ensenyar quan tenia 25 anys. 

Pel que fa al projecte del nou candidat, continuarà la línia iniciada per Civil, tot i que “cada persona té la seva manera de fer”, ha remarcat. D'altra banda, les persones que l'acompanyaran seran, majoritàriament, gent amb experiència, malgrat que també preveu la incorporació d'algunes persones noves. Una llista, però, que encara no està tancada.