Berga perseguirà l'ús indegut de les targetes d'aparcament de mobilitat reduïda

Les sancions administratives pel mal ús d'aquest document acreditatiu oscil·len entre 300 i 6.000 euros però la falsificació pot comportar enfrontar-se a la via penal

Redacció
04 de novembre del 2019
Actualitzat a les 11:37h
Targeta d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.
Targeta d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. | Aj. Berga
La Policia Local de Berga ha posat en marxa una campanya per evitar l’ús inadequat i fraudulent de les targetes d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d’un document acreditatiu que permet estacionar el vehicle en espais reservats per a la càrrega i descàrrega, així com en zones d'estacionament regulat o zona blava de la ciutat.
 
La primera actuació de la campanya ha consistit en la realització d’una sessió formativa adreçada als agents del cos policial i els vigilants de la zona blava que es va realitzar el passat dimarts, 29 d'octubre, a la Sala Casino de Berga. Durant les tres hores de durada de la sessió, s'han donat a conèixer diverses eines per detectar de forma ràpida i eficaç les targetes vàlides enfront de les targetes fraudulentes.
 
Procediment d'actuació per l’ús inadequat de les targetes
 
En el moment que els agents de policia o els agents de mobilitat detecten un vehicle estacionat en les zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda, es revisa la targeta acreditativa de discapacitat. En cas que la targeta no sigui autèntica, sinó que sigui fotocopiada, falsificada o fora dels casos previstos per la normativa vigent, s'avisarà a la grua per efectuar la retirada del cotxe i s'imposarà una sanció econòmica corresponent a la infracció comesa, ja sigui per haver estacionat en una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda, en càrrega i descàrrega i/o per haver estacionat en zona blava. Posteriorment, es comissarà la targeta fraudulenta i, si s'escau, s'informarà a les autoritats judicials.
 
Sancions segons la legislació
 
Per altra banda, cal recordar que la Llei 13/2014, de 30 d'octubre, d'accessibilitat preveu sancions administratives de caràcter lleu d'entre 300 i 6.000 euros. Tanmateix, es poden donar casos en què s'empri la via penal per l'ús indegut de targetes fora dels casos previstos per la normativa vigent, com per exemple per falsificació o per l’ús de persones que no tinguin cap tipus de relació familiar amb el titular, entre d'altres.
 

Formació realitzada pels agents de Policia Local i els vigilants de la zona blava sobre les targetes d'aparcament. Foto: Aj.Berga

Arxivat a