Gósol, Guardiola, Bagà i la Pobla mantenen viva la tradició de les fires de Tots Sants

La primera es fa a Gósol aquest dijous 31 d'octubre i l'última es fa a la Pobla diumenge 3 de novembre

Redacció
31 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:20h
Fira de Tots Sants a Guardiola de Berguedà (arxiu)
Fira de Tots Sants a Guardiola de Berguedà (arxiu) | Laia Mascarella
Tornen les tradicionals fires de Tots Sants o de Tardor, que es realitzen cada any al voltant de la festa de la Castanyada. Gósol enceta aquest cicle anual de fires aquest dijous 31 amb paradistes i artesania a la plaça Major. El dia de Tots Sants, la fira se celebrarà a Guardiola de Berguedà. Les parades s'instal·laran a l'entorn de l'antiga estació i el carrer Comerç. També s'han programat diferents activitats. Hi haurà jocs i música, trobada de vehicles clàssics i de plaques de cava. La fira multisectorial i la mostra ramadera obriran de 10 del matí a 6 de la tarda. La jornada acabarà a partir de dos quarts de 7 de la tarda amb els concerts d'Strip's i De tu a tu a la plaça de l'Església, on també s'hi hauran instal·lat food trucks

L'endemà la fira es traslladarà a Bagà. La mostra de bestiar del municipi es farà de 10 del matí a 1 del migdia al camp del Roser i les parades se situaran al passeig del Raval. 

Les fires de Tots Sants o de Tardor són tradició a l'alt Berguedà. Mostres que perduren des de fa anys als pobles de la comarca, quan es feien tractes comercials en la compra i venda de bestiar, però també quan eren espais on els vilatans es proveïen d'utensilis per començar a preparar l'hivern. Ara el seu propòsit ha canviat, però la tradició es manté. La Pobla de Lillet tanca el cicle anual de fires, el 3 de novembre. 

En aquestes fires tradicionals es poden trobar productes agroalimentaris, artesans, de temporada, així com exposicions ramaderes i parades amb diversos utensilis i elements d'ús quotidià per la llar.