Els germans Marginet i Marc Corominas, nous directors artístics dels Pastorets de Berga

Relleven el trio de direcció que fins ara formaven Ferran Pujols, Anna E. Puig i Angelina Vilella per "donar aire al muntatge i renovar idees i maneres de treballar"

Pilar Màrquez Ambròs/Redacció
30 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 19:00h
La nova direcció dels Pastorets formada pels germans Marginet i Marc Corominas.
La nova direcció dels Pastorets formada pels germans Marginet i Marc Corominas. | Cedida
Els Pastorets de Berga d'aquesta temporada ja escalfen motors. El principal canvi d'enguany recaurà en la direcció artística ja que hi haurà un relleu significatiu. L'equip format per Ferran Pujols, Anna E. Puig i Angelina Vilella deixarà pas a un altre trio format per Francesc Marginet, Marc Marginet i Marc Corominas. El canvi en la direcció s'ha fet per "donar aire al muntatge i renovar idees i maneres de treballar", segons explica l'Agrupació Teatral la Farsa en un comunicat. Així i tot, les persones que havien passat al capdavant fins aquesta temporada, continuen implicades en l'espectacle en altres tasques.

Els germans Marginet i Marc Corominas encapçalaran un equip d'unes 120 persones que faran possible Els Pastorets de Serafí Pitarra, que es representen a Berga des del 1900 i que compten amb molta popularitat.
 
Més presència de les dones
 
El públic que s'apropi el Teatre Municipal de Berga veurà aquest any moltes cares noves en el repartiment de la Farsa. La nova direcció aposta per donar més pes a les actrius. D'aquesta manera, guanyen pes els personatges femenins i alguns papers que fins ara només havien interpretat actors passen a mans d'actrius. A més a més, la nova direcció artística de l'espectacle ha accentuat les rotacions en els papers i donar oportunitats a joves de l'entitat teatral. 
 
Decorats nous
 
L'altra estrena significativa serà la d'alguns decorats. La inundació que va patir el Teatre Municipal de Berga el 9 de gener de 2019 va obligar a suspendre l'última actuació de la temporada passada prevista pel diumenge 13 de gener. Aquella inundació, deguda a l'avaria d'una vàlvula del sistema antiincendis, també va malmetre alguns decorats. Durant l'any, s'han portat a reparar els decorats danyats. Tot i així, s'ha aprofitat per fer-ne dos de completament nous: és el cas de la fusteria i l'interior de la casa del Garrofa, dues escenes que apareixen a la segona part de l'espectacle.
 
Cartell i dates de les representacions
 
Per últim, s'ha presentat el cartell d'enguany, obra de Paula Gonfaus. En els últims anys s'ha seguit la línia d'encarregar directament el cartell a un artista berguedà diferent. Hi haurà 5 representacions amb l'estrena el dia de Nadal. El dimecres 25 de desembre la funció començarà a dos de 10 del vespre (mitja hora abans que els últims anys) i la resta de dies (26/12, 29/12, 1/1 i 12/1) a dos de 6 de la tarda. Les entrades es posaran a la venda el desembre.
 

Cartell dels Pastorets de Serafí Pitarra a Berga. Foto: La Farsa

Arxivat a