La Berga Bolet es clou amb èxit i oferirà un gran dinar solidari per ajudar l'Arlet com a final de festa

La previsió és aplegar entre 200 i 300 persones en l'àpat que es farà divendres 1 de novembre a la plaça Viladomat

30 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:59h
Presentació del dinar solidari de cloenda de la Berga Bolet 2019.
Presentació del dinar solidari de cloenda de la Berga Bolet 2019. | Pilar Màrquez Ambròs
La Berga Bolet 2019 finalitza edició després d'allargar activitats durant un mes i expandir-se per tota la ciutat. La cloenda serà un dinar solidari, divendres 1 de novembre, a la plaça Viladomat, del qual el 100% dels beneficis es destinaran a la causa de l'Arlet, la petita berguedana de 5 anys que pateix neuroblastoma, un tipus de càncer. "Vam creure que aquesta era la millor manera de tancar la programació de la Berga Bolet 2019, i a l'hora participar en un tema molt sensible com és la lluita contra el càncer". Ho ha afirmat el president de Berga Comercial, Xavi Orcajo, aquest dimecres en roda de premsa. Els tiquets del dinar es poden adquirir als establiments de Berga Comercial però també es podran comprar el mateix dia al lloc de l'àpat, que tindrà lloc a partir de les 2 de la tarda, encara que abans hi haurà un vermut popular. La previsió és d'aplegar-hi entre 200 i 300 persones. 

La programació de la Berga Bolet lligada al món del bolet i de la tardor ha inclòs degustacions, jornades micològiques, tallers, boscos de bolets al centre de Berga, gastronomia, un mercat de tardor amb bolet fresc i boscos artístics durant tot l'octubre. Orcajo ha valorat molt positivament l'acollida de tot aquest mes ple d'activitats per part dels berguedans. "Ha estat un mes d'impacte i mobilitzacions socials per la sentència de l'1-O, nosaltres mateixos vam suspendre algunes activitats per aquest motiu, però estem molt contents, la valoració és molt molt positiva; la Tapa Bolet, els tallers per la ciutat i el Mercat del Bolet han funcionat molt bé, tot i ser el primer any", ha exposat Orcajo. També ha admès que ha estat un octubre "de pocs bolets", encara que al final això tampoc ha estat un obstacle. "N'hem pogut tenir, encara que pocs, i hem pogut presumir que a Berga es venia bolet del Berguedà", ha celebrat. 

Xavi Orcajo ha explicat que el cost del dinar solidari que posarà punt i final a tot un mes d'activitats l'assumirà Berga Comercial, amb la col·laboració d'associats i empreses de la comarca. Els 10 euros de cada tiquet de dinar aniran destinats així íntegrament a la campanya "Tot és possible" per ajudar l'Arlet i la seva família que necessita un costós tractament pel seu càncer. En l'acció, a més d'un bon gruix del teixit comercial de la capital berguedana i diverses empreses de la comarca, també s'hi ha implicat l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà. El dinar inclourà tastets, amb seques, saltejat de bolets, i coca i xocolata, i també una opció per vegetarians, segons ha concretat Orcajo. "Tota aquella gent que vulgui col·laborar però no pugui venir a dinar, també pot comprar el tiquet per sumar per la causa i ser més", ha comentat el president de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Berga. 

L'àpat es complementarà amb una tarda de jocs i activitats a càrrec de l'establiment Juga Joc de la ciutat, que està d'aniversari, i ha decidit afegir-se a la iniciativa solidària des del vessant que més conegut li és, el de les joguines. La seva responsable, Olga Amat, ha dit que "aquesta és una manera de posar el nostre granet de sorra a la campanya "Tot és possible". Serà una tarda per passar-ho bé amb canalla i família amb la col·laboració de la companyia de Jocs l'Anònima, la pallassa Trafàlgar i Ginkgo". 

"Com a botiga, cada any celebrem el nostre aniversari, per recordar-nos que anem endavant gràcies a la gent que confia en nosaltres", ha reblat Amat. 

La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha valorat la iniciativa de Juga Joc. "Ens agrada que una botiga relacionada amb els nens i nenes tingui aquesta sensibilitat", ha afirmat.

Més recerca per curar més infants

Ginkgo col·laborarà en el dinar solidari i les activitats posteriors per una causa que coneix molt bé, com és la de la lluita contra el càncer a la qual es dedica com a entitat, però també per teixir complicitats amb Berga Comercial i de retruc amb la resta de teixit associatiu de la capital berguedana. "Vull convidar-hi a tothom, perquè és una causa solidària que ho necessita", ha dit Fernández. "El càncer infantil es considera una malaltia minoritària, això vol dir que es dedica poc pressupost a la investigació perquè les farmacèutiques no ho consideren rentable i la sanitat pública té pocs recursos", ha denunciat també Aurora Fernàndez.

"Creiem que tots hauríem d'estar-ne conscienciats, tots els pacients oncològics haurien de tenir els mateixos drets i oportunitats, i els nens i nenes que són el futur, encara més", ha apuntat la presidenta de Ginkgo. Fernández ha defensat que cal apostar per donar suport a la recerca per curar més casos.

Justament en aquest sentit, s'ha expressat la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà. Rifà ha valorat molt positivament el dinar solidari de Berga Comercial i també la tasca d'entitats com Ginkgo. "Estaria bé que fóssim les institucions les que poguéssim apostar econòmicament per anar donant impuls a la recerca, i que no fos la societat civil organitzada la que hagués d'anar-hi al darrere, però crec que ens hem de felicitar que som capaços com a societat d'organitzar esdeveniments com aquest dinar solidari per dir que tot és possible en la lluita contra el càncer i també per encaminar-nos cap a una societat millor", ha expressat Rifà. 
Arxivat a