Cercs dedica un cap de setmana a l'esport i la solidaritat amb el canicross i la caminada popular

Els beneficis de les activitats que impulsa per Tots Sants l'associació Correcamins aniran destinats a Ginkgo i la campanya "Tot és possible"

30 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 14:58h
Aurora Fernández, Romà Fernàndez, i Jesús Calderer en la presentació del canicross.
Aurora Fernández, Romà Fernàndez, i Jesús Calderer en la presentació del canicross. | Cedida
El Canicross Internacional Alt Berguedà i la caminada que organitzen el proper cap de setmana l'entitat Correcamins i l'Ajuntament de Cercs dedicaran els seus beneficis a Ginkgo - Apac del Berguedà i a la campanya "Tot és Possible" que recull diners per ajudar la petita Arlet Vila, que pateix un neuroblastoma, un tipus de càncer. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernàndez, ha explicat que la implicació d'altres agents del teixit social berguedà com l'associació Correcamins és "molt important" en la lluita contra el càncer de la seva entitat. L'any passat, gràcies a la donació del canicross, Ginkgo va poder pagar una segona hora de marxa nòrdica i una segona hora de fisioterapeuta per als seus usuaris. 

El canicross estarà dividit en dues etapes, una primera de semi nocturna que s'iniciarà dissabte a les 6 de la tarda, i una segona que es farà diumenge a partir de dos quarts de 10 del matí. La caminada, que començarà mitja hora després, a les 10 del matí, estrenarà un nou recorregut de 5 quilòmetres que poden assumir una majoria de persones de totes les edats i condicions. El 75% dels beneficis d'aquesta activitat aniran destinats a Ginkgo i el 25% a la campanya per l'Arlet, que organitza ja múltiples activitats durant la tardor i l'hivern, com l'esperat concert dels Catarres del 23 de novembre pel qual s'han posat a la venda 2.000 entrades.

L'aposta de Cercs per l'esport i la solidaritat s'ha presentat aquest dimarts en roda premsa amb la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, i el president de l'entitat Correcamins Romà Fernàndez. Jesús Calderer ha animat a tothom a participar-hi per tal de ser partícips de l'objectiu solidari i gaudir de l'entorn. Romà Fernàndez ha explicat que, malgrat que coincideixi amb el pont de Tots Sants, esperen aconseguir la participació d'almenys un centenar de persones. 

Les inscripcions s'han de fer al web https://canicrosscercs.wordpress.com, encara que qui vulgui sumar-se a la caminada pot fer-ho abans de la sortida. Durant la compareixença de premsa s'ha recordat la figura de Santiago Mesa, que va morir fa dos anys, i que va ser una de les persones que va impulsar el canicross.