Unes 50 empreses i 80 cases rurals del Berguedà també s'oposen a la incineradora de Cercs

Diuen que el projecte és "diametralment" oposat al seu model de comarca

29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 19:40h
Cartell contra la conversió de la tèrmica de Cercs en incineradora.
Cartell contra la conversió de la tèrmica de Cercs en incineradora. | Pilar Màrquez Ambrós
L’Associació d'Agroturisme del Berguedà, formada per més de 50 empresaris i prop de 80 cases rurals del Berguedà, ha expressat la seva oposició al projecte d'incineradora a l'antiga tèrmica de Cercs. L'entitat explica, en un comunicat, que treballa des de fa més de 25 anys "en la promoció i desenvolupament" de l’activitat econòmica del turisme rural a la comarca. “La incineradora de Cercs és diametralment oposada al sentit de les nostres empreses i al model de comarca que volem”, afirma.

L'associació també subratlla que la seva construcció “perjudicaria seriosament l’esforç que des de fa molts anys el nostre sector a dedicat a la promoció de la comarca com a destí turístic de natura”. "Conscients de la responsabilitat que tenim com a empresaris, sempre hem estat molt curosos en avançar en els models d’activitat respectuosos amb el medi ambient i d’arrelament en el territori", defensa el text. 

L’entitat va acordar la posició contrària a la incineradora en una junta celebrada el 22 d’octubre. "La instal·lació ens afecta a tots, no tan sols als veïns de Cercs", i mantenen que la reobertura de la central “pot posar en perill” tota la feina “sòlida i continuada per fer d’aquest territori un b