Catalunya guanya el prestigiós Rose Bowl de gimnàstica artística a Londres, amb dues gironellenques

Lorena Medina ha encapçalat el concurs a títol individual amb 51.267 punts

29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:27h
La selecció catalana ha dominat el prestigiós trofeu anglès.
La selecció catalana ha dominat el prestigiós trofeu anglès. | Federació Catalana de Gimnàstica
L'equip català de gimnàstica artística femenina s'ha imposat el passat cap de setmana al prestigiós trofeu The Rushmoor Rose Bowl celebrat a Londres. La selecció catalana estava formada per les berguedanes Lorena Medina, i Carla Font (Egiba), la bagenca Andrea Carmona (Egiba), Clàudia Villalba (CG Terrassa) i Berta Pujades (CN Granollers) i els tècnics Xavi Casimiro i Mireia Pont.

En la classificació per equips, Catalunya va manar amb 200.034 punts, seguit de The Academy amb 195.883 i el Leeds amb 187.583. A títol individual, el concurs general el va encapçalar la gironellenca Lorena Medina amb 51.267 punts, seguida de Shanna-Kae Grant (Leeds) amb 49.933 i Clàudia Villalba (Catalunya) amb 49.650. 

Medina va dominar tres dels aparells, asimètriques, barra i terra, i va ser tercera en salt amb la mateixa puntuació que la bagenca Andrea Carmona, compartint bronze. Carla Font no ha pogut completar tot el concurs per culpa d'una lesió que va patir en l'exercici de terra i que va apartar-la de les finals per aparells.

El 2018 l'equip de l'Egiba format per Lorena Medina, Mar Palliso, Laia Font, Berta Franquesa i Carla Font, ja va aconseguir guanyar la competició londinenca, si bé en aquesta ocasió les berguedanes competien per Catalunya pel desitjat trofeu que han aconseguit endur-se a casa de manera brillant. La The Rushmoor Rose Bowl és la competició més antiga de gimnàstica artística al Regne Unit amb 38 edicions ja celebrades.
 
Arxivat a