Biel Ràfols i Alba Xandri guanyen la segona edició de la Fia Trail de Sant Julià de Cerdanyola

Algunes parts del recorregut tenien certa dificultat tècnica, fet que ha afavorit els atletes més experimentats

29 d'octubre del 2019
Actualitzat el 30 d'octubre a les 12:43h
La Fia Trail s'ha celebrat aquest diumenge amb bona participació.
La Fia Trail s'ha celebrat aquest diumenge amb bona participació. | Cedida

La segona edició de la cursa de muntanya Fia Trail s'ha disputat aquest diumenge a Sant Julià de Cerdanyola. La prova, que es caracteritza per un recorregut bàsicament per corriols amb una bellesa excepcional, l'ha guanyat el berguedà Biel Ràfols amb un temps d'1 hora 52 minuts i 22 segons. En categoria femenina, la cursa també se l'ha endut una berguedana, Alba Xandri, que s'ha imposat amb autoritat i un temps de 2 hores 38 minuts i 5 segons. Ha estat un recorregut de 16 quilòmetres amb més de 1.500 metres de desnivell. 

Sota un cel clar i amb la temperatura idònia per córrer, la Fia Trail ha donat el seu tret de sortida a les 9 del matí. Després de recórrer tot el poble, els participants han hagut de pujar un primer desnivell de 900 metres i, de seguida, hi ha hagut un grup de cinc persones que s'ha posat al capdavant, quelcom que ha marcat les diferències entre corredors de bon principi. Cal destacar que algunes parts del recorregut tenien certa dificultat tècnica, fet que ha afavorit els atletes més experimentats. En categoria masculina, han completat el podi Cristian Garcia amb un temps de 2 hores, 2 minuts i 57 segons i Josep Berenguer amb un temps de 2 hores, 3 minuts i 10 segons.

En la categoria femenina, la segona classificada ha estat Anna Garriga amb un temps de 3 hores 21 minuts i 30 segons i la tercera Noelia Marin amb un temps de 3 hores 22 minuts i 51 segons. 

La Fia Trail va néixer l'any passat amb vocació solidària i aquesta segona edició el que busca és començar un camí de consolidació, segons els organitzadors. El recorregut s'adapta a l'encant i la bellesa de la serra del Catllaràs amb un desnivell considerable.

Consulta aquí la classificació final de la Fia Trail 2019.