Pere Venturós, nominat a cuiner 2019 del Fòrum Gastronòmic de Barcelona

El guanyador es donarà a conèixer el proper 20 de novembre

28 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 17:52h
Pere Venturós, propietari del nou Restaurant Terra de Berga (arxiu).
Pere Venturós, propietari del nou Restaurant Terra de Berga (arxiu). | Aida Morales
Les votacions del concurs 'Cuiner 2019 Fòrum Gastronòmic' que estan pensades per escollir el millor xef de l'any ja són en marxa i entre els cinc cuiners que aspiren a endur-se el guardó hi ha un representant berguedà, Pere Venturós del Restaurant Terra de Berga. Els candidats d'aquesta edició són, doncs, Zhou Mengxin del Somiatruites d'Igualada; Isaac Monzó de Cal Trumfo de La Torres d'Oristà; Sergi Ortiz de L'Antic Forn de Cervera; David Rustarazo del Nairod, Barcelona; i Pere Venturós del Terra de Berga.
 
Les votacions són obertes i s'allargaran fins al proper dia 13 de novembre. El guanyador del premi 'Cuiner 2019 Fòrum Gastronòmic' es donarà a conèixer el proper 20 de novembre en el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona.
 
La votació popular es realitza a través del web de La Vanguardia. Com ja va succeir en la passada edició, s'habilita també el vot d'un comitè d'experts, format per periodistes especialitzats, gastrònoms i professionals del sector. D'aquesta manera, el veredicte serà el resultat de la suma de la votació popular, que tindrà un pes del 70%, i del comitè d'experts, que suposarà el 30%. 

Pere Venturós, el candidat berguedà

Pere Venturós compta amb una ja destacada trajectòria culinària a l'esquena. Després de la seva formació a la Joviat, va començar a treballar al Restaurant Àbac amb Xavier Pellicer i, posteriorment, va fer el salt a París, on va formar part de l'equip del Plaça d'Athénée i Le Maurice, on va acabar esdevenint cap de cuina. Amb voluntat de continuar donant passes endavant, vaagafar el timó de l'emblemàtic Restaurant Sala, i va convertir-lo en El Terra. Un restaurant actualitzat i de nou aire, amb què busca la qualitat, el plaer i la transversalitat de públics.
Arxivat a