De tot cor organitza tallers per conscienciar i fer perdre la por a l'ús del desfibril·lador

Els tallers s'oferiran avui de 5 a 8 de la tarda a l'Hotel d'Entitats de Berga

28 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:03h
Els primers minuts després d’una aturada cardíaca són clau per a la supervivència.
Els primers minuts després d’una aturada cardíaca són clau per a la supervivència. | Arxiu
L'Associació De tot cor presenta avui la seva nova seu, a l'Hotel d'Entitats de Berga, amb diversos tallers que l'entitat portarà a terme coincidint amb el fet que aquest mes d'octubre s'ha celebrat la Jornada Mundial de Conscienciació sobre l'Aturada Cardiorespiratòria. Els tallers, que es faran de 5 a 8, s'havien programat inicialment per dimecres 16 d'octubre però es van suspendre per les mobilitzacions contra la sentència de l'1-O. 

Al llarg de la tarda d'aquest dilluns l'entitat realitzarà una jornada de classes oberta a tothom per conscienciar a tota la població de com actuar davant una aturada cardiorespiratòria, perquè més persones sàpiguen com han d'utilitzar un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) "i perdin la por a fer-los servir" en cas d'emergència, ha explicat el president de l'associació De tot Cor, Josep Gomà.

L'activitat es farà al mateix Hotel d'Entitats. "Ara pràcticament tothom s'atreviria a agafar un extintor si hi ha un incendi", ha afirmat Gomà. Per tant, ha dit, l'objectiu de l'associació De tot cor és que tothom també pugui salvar la vida a algú altre amb un desfibril·lador. 

L'objectiu de l'associació De tot cor és que tothom pugui salvar la vida a algú altre amb un desfibril·lador. De tot cor ofereix periòdicament classes i tallers a altres entitats, escoles, instituts i altres col·lectius per fer-ho possible.