El CDR talla la C-16 a l'altura del túnel de Berga

Una cinquantena de concentrats ha impedit aquest diumenge el pas en ambdós sentits des de dos quarts d'una

27 d'octubre del 2019
Actualitzat el 28 d'octubre a les 12:32h
Pedres, i també bloques clavades a l'asfalt, han quedat al mig de la C-16 un cop que els manifestants han marxat.
Pedres, i també bloques clavades a l'asfalt, han quedat al mig de la C-16 un cop que els manifestants han marxat. | Pilar Màrquez Ambrós
Una cinquantena de manifestants ha tallat des de dos quarts d'una del migdia d'aquest diumenge la C-16 a Berga en ambdós sentits de la marxa. La concentració, que ha convocat el CDR, ha començat a la boca nord del túnel de Berga on s'ha produït el tall i més amunt s'ha fet una barricada. Durant el migdia hi ha hagut escenes de tensió entre conductors i manifestants. Finalment, a dos quarts de 6 de la tarda, els concentrats han abandonat la C-16 però hi han deixat pedres i bloques clavades a l'asfalt, i s'han dirigit a la carretera vella, la C1411z, que han bloquejat. Aquesta és la carretera per on s'havia desviat el trànsit durant tot el dia. 

La carretera vella de l’Estany Clar, de fet, ha estat tallada durant una estona al principi de la mobilització, però posteriorment s'ha obert. Després, quan un grup de manifestants intentava actuar-hi, cap a quarts de tres de la tarda, els Mossos els han impedit el pas. La via secundària no s'ha tornat a tallar fins passades les 6 de la tarda quan ha quedat totalment bloquejada unes dues hores.

El Servei Català del Trànsit (SCT) informava, poc després de les 7 de la tarda, de calçada tallada a la C-16 a Berga en ambdós sentits i de retencions en les vies secundàries. Hi ha hagut aturades de fins a 8 quilòmetres en dos sentits. La via s'ha reobert passades les 8 del vespre amb 7 quilòmetres de cua en sentit sud.   

Els Mossos han impedit el pas a manifestants que volien tallar la carretera vella a quarts de 3 de la tarda. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Des del migdia, hi ha hagut diversos efectius dels Mossos a la zona que han efectuat desviaments. 

Durant una estona, els Castellers de la Cerdanya, que eren a la carretera perquè venien d'actuar a Santpedor, han participat del tall per animar-lo.    

Castellers de la Cerdanya a la manifestació. Foto: Cedida

 

Trànsit intens de cotxes per la carretera vella, la C1411z. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Manifestants a la C-16 aquest migdia. Foto: Pilar Màrquez Ambròs