Saldes aposta per potenciar el Pedrafest i el mercat artesanal amb més activitats

El concert de Miquel Abras i la Nit d’observació compartiran enguany protagonisme amb les parades d’artesans i les cerveseres

25 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 21:40h
Saldes, que es troba als peus del Pedraforca, celebra dissabte el seu particular 'Oktoberfest' (arxiu).
Saldes, que es troba als peus del Pedraforca, celebra dissabte el seu particular 'Oktoberfest' (arxiu). | ACN
Saldes celebra aquest dissabte el seu particular Oktoberfest coincidint amb el Mercat d'Artesans del poble. És una iniciativa que va posar-se en marxa l'any 2015 i que no ha parat de créixer. El Pedrafest oferirà artesania, cervesa, festa i bon ambient en la seva cinquena edició i als peus d'una de les muntanyes més emblemàtiques del país, el Pedraforca. Enguany, segons ha explicat l'alcalde, Moisès Masanas, la celebració comptarà amb la participació de fins a 21 paradistes de productes artesans i d'oficis vinguts de diferents punts de Catalunya. 

L'organització de les activitats s'ha realitzat de forma conjunta des del Col·lectiu d'Artesans de Comarques de Muntanya i l'Ajuntament de Saldes. El poble es converteix per un dia en un aparador excel·lent per comprar productes alimentaris de proximitat, bijuteria, moda o artesania, i també per participar de la festa de la cervesa artesana i degustar-ne diverses varietats de cinc elaboradors: Minairons, Espina de Ferro, Lo Vilot, La Castellera i la local Cervesera del Pedraforca. Moisès Masanas ha detallat que, a partir de dos quarts de 6 de la tarda, es farà un tast guiat per conèixer bé les característiques de cada cervesa.

També hi haurà música amb un concert acústic de Miquel Abras, a les 7, i una Nit d'Observació al Centre Astronòmic del Pedraforca que es va posar en marxa l'agost passat.

"Tothom qui ho vulgui pot participar-hi, els tècnics gestors de l'observatori fan una explicació del cel nocturn de qualitat de Saldes, i es podrà contemplar les estrelles", ha relatat Masanas. 

El Mercat d'Artesans obrirà portes a les 10 del matí i no tancarà fins a les 9 del vespre. Entre altres, a dos quarts d'11 també hi haurà una visita guiada a la Cerveseria Pedraforca. "Esperem que el públic respongui, tot i que sabem que és un any difícil, coincideix amb la manifestació contra de la sentència de l'1-O a Barcelona, i sabem que hi ha molta gent mobilitzada que vol baixar a la capital catalana per expressar el seu malestar", ha dit. L'organització del Pedrafest es va arribar plantejar ajornar la festa però aquesta no resultava una opció viable. 

Consulta aquí la programació del Pedrafest i el Mercat d'Artesans.
 

Centre d'observació astronòmica que s'ha inaugurat enguany a Saldes (arxiu). Foto: Pilar Màrquez Ambròs