Nou empreses del Berguedà reben el guardó de la Cambra per la seva llarga trajectòria

La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, ha presidit l’acte i n'ha fet la cloenda.

Redacció
25 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:13h
Nou empreses del Berguedà reben el reconeixement de la institució
Nou empreses del Berguedà reben el reconeixement de la institució | Cambra de Comerç
La Casa Llotja de Mar s'ha tornat a vestir de gala un any més per homenatjar les empreses que aquest any fan un aniversari emblemàtic (50, 75, 100, 125, 150, 175 i enguany fins als 200 anys) en el marc del tradicional Dia de la Cambra. Per la comarca del Berguedà fins a nou empreses han pujat a l'escenari a recollir el guardó: Pastisseria Ballarà de Puig-Reig, Sabateria les Novetats de Gironella i Foto Luigi de Berga pel seu centenari. Cal Coloma de Berga pels 75 anys. I pels 50 anys Construcciones Solà Cardona de Gironella, Eifa Roba per la mainada de Berga, Restaurant Castell de l'Areny de Castell de l'Areny, Estació de Servei Vilalta de Cardona i La Cabana Restaurant Bar de Berga.

L'acte, que ja arriba a la seva 27a edició ha estat conduit per Espartac Peran, que ha posat en relleu l'esforç i la dedicació del teixit empresarial per construir una Catalunya forta econòmicament. Durant el transcurs de la gala s'han lliurat els guardons commemoratius a un total de 118 empreses de la demarcació de Barcelona.

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha fet el discurs inaugural de l'acte i ha felicitat a totes les empreses guardonades, tot elogiant la constància i l'esforç per haver arribar fins a aquí, "el futur de l'economia depèn de que les noves generacions també tinguin aquest esperit dinàmic". "Les empreses que avui esteu aquí van ser creades per persones visionàries, plenes de coratge i amb molta fe en el seu projecte. Per emprenedors que miraven amb perspectiva de futur, sense encongir-se davant les dificultats", ha explicat Canadell.

Canadell ha emfatitzat durant la seva intervenció que "l'economia catalana és una de les economies més pròsperes. Una economia conformada per un teixit empresarial excepcional. Resilient, persistent i amb visió constructiva, tres valors que conformen l'ADN empresarial català". 

En aquesta ocasió les empreses amb més trajectòria han estat: la Facultat de Nàutica de Barcelona per la celebració dels seus 250 anys, l'Editorial Salvat i el Port de Barcelona amb 175 anys, el Col·legi de Metges de Barcelona pels 125 anys, els Laboratoris LETI i Danone pel seu centenari, i Caritas Diocesana de Barcelona i la Federació Catalana de Motociclisme pels 75 anys.
 
L'acte ha estat presidit per la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, que n'ha fet la cloenda. Ramon Grau, secretari acadèmic de la Facultat Nàutica de Barcelona, que aquest any fa 250 anys, ha fet una breu intervenció en nom de totes les empreses guardonades.